Com cuidar peixos domèstics

Els peixos s’estan convertint en les mascotes de moltes persones que volen compartir la vida amb animals, però no poden dedicar-los massa temps. Tot i això, si volem que els nostres peixos visquen sans i feliços, hem de saber que ells també requerixen unes cures bàsiques. Què necessita un peix per a viure bé?

mascotes

17 gener 2018

Compartix

Si hem decidit que volem tindre peixos a casa, abans de comprar-los hem d’informar-nos de què mengen, si són d’aigua dolça o salada, amb quines espècies són compatibles i amb quines no, i com es comporten, per a assegurar-nos que els podrem cuidar bé.

Una vegada que hàgem triat el tipus de peix que volem i la quantitat de “peixets” que tindrem, el veterinari ens informarà de les pautes que hem de seguir per a tindre cura de la seua salut i higiene. I, per descomptat, l’alimentació també és fonamental perquè visquen sans. En este sentit, no només hem de donar-los una alimentació adequada i nutritiva, sinó que és molt important saber quantes vegades hem d’oferir-los menjar i en quina quantitat.

A més, dins d’esta planificació hem de tindre en compte el seu hàbitat. Els experts recomanen que sempre triem l’aquari més gran que puguem per a poder reproduir el medi natural de l’espècie que hàgem triat i, així, que les nostres noves mascotes puguen viure en equilibri i harmonia.Claus per al manteniment d’un aquari

  • Lloc 

Hem d’evitar posar-los prop de les fonts de calor i/o els rajos de sol directes, així com d’altres  elements que puguen alterar les condicions de l’aigua o provocar estrés als peixos.

  • Mida

Com més espai, més comoditat i més llibertat de moviment per als peixos.

  • Sistemes de depuració de l’aigua

 Hi ha diferents tipus de filtres depenent de la mida de l’aquari. Els filtres són elements molt importants per al bon manteniment de l’aigua.

  • Il·luminació

 La il·luminació del nostre aquari dependrà de si els peixos són d’aigua dolça o salada i la quantitat de plantes que decidim posar a l’interior.  

  • Instal·lació

 Una vegada col·locats els filtres i la il·luminació, cal col·locar al fons l’arena, la grava o el substrat. Després, la decoració i les plantes.

  • Aigua

 Omplim l’aquari amb aigua. Hem de tractar-la amb anticlor i condicionadors. Per a la preparació i el manteniment de l’aigua, es recomana seguir les pautes d’un professional, ja que té una importància vital mantindre-la sempre neta i fer-ne renovacions parcials regulars.

  • Arribada dels peixos

 Els peixos han d’arribar a l’aquari quan este porte una setmana en funcionament. Si volem tindre diversos peixos, és millor anar-los incorporant a poc a poc. 

  • Cura dels peixos

Salut vigilada pel veterinari, alimentació adequada, hàbitat similar al seu, tranquil·litat i molt d’amor. Al cap i a la fi, seran els nostres companys de vida.