Com es lleven les ratlles de les ulleres?

T’expliquem com es lleven les ratllades de les ulleres perquè pugues continuar disfrutant d’una visió nítida i neta. Tant de les ulleres graduades com de les de sol.

a examen

Compartix


Com es lleven les ratllades de les ulleres? No hi ha una fórmula màgica per a llevar les rascades de les ulleres o de les lents, però sí que hi ha trucs que ajuden a minimitzar-ne l’aparició sense molt d’esforç. De fet, les ratllades poden ser estressants, frustrants i inclús incòmodes, ja que poden impedir vore amb claredat o generar molèsties com ara mal de cap. A més, és un problema per a molta gent: s’estima que fins al 30% de les persones que porten ulleres han de bregar amb les molestes ratllades o rascades.

Encara que anem amb molt de compte, unes lents poden arribar a ratllar-se per molts motius, com ara un descuit o pel contacte amb determinades superfícies. A més, cal entendre que influïxen aspectes com ara les característiques del vidre de les ulleres (el revestiment, el gruix i el qualitat), el que s’use per a netejar-les i el que el mateix vidre pot arreplegar segons on les deixem (pols, pelusses, fum…).

Vegem ara, sense demora, com es lleven les ratllades de les ulleres.

Com es lleven les ratllades de les ulleres?

Abans de vore els consells, cal tindre en compte que no podem deixar les ulleres sense protecció sobre l’escriptori o qualsevol altra superfície i, sobretot, que no podem recolzar-les sobre els vidres. Per tant, convé recordar que, mentre no les usem, cal guardar-les en un estoig especial embuatat que les protegisca de colps i caigudes. D’altra banda, no es recomana, en cap cas, netejar-les en sec amb mocadors de paper.

Vegem ara com es lleven les ratllades de les lents graduades:

  • Aigua i sabó. És la millor solució, i poden retirar les marques de brutícia que afecten la qualitat de la lent amb bastant eficàcia.
  • Drap de microfibra. Una altra de les millors maneres d’eliminar ratllades de les ulleres. Es tracta del material més adequat per a netejar la superfície de les lents sense comprometre’n la integritat. No totes les ratllades són profundes (pot ser una partícula de pols que haja dibuixat una línia com si fora una ratlla); per tant, el drap és una opció perfecta per a retirar la brutícia de la lent sense danyar-la.
  • Bicarbonat de sodi. Elimina la brutícia apegada i no només això: si et preguntes com es polixen les ulleres ratllades, amb esta alternativa tindràs les lents lluentes. Per a polir-les, cal posar bicarbonat de sodi en un recipient i humitejar-lo després amb aigua. Després, freguem la pasta sobre les ulleres fent moviments circulars suaus, les rentem amb aigua freda i les polim amb un drap de microfibra.
  • Pasta de dents. El més important: que no siga abrasiva i que estiga lliure de químics forts per a blanquejar. Si és així, ajudarà a corregir ratllades xicotetes i marques de pols difícils. Només hem de posar un poc de pasta de dents per les dos parts de les lents i escampar-la bé. Després de distribuir-la bé, cal polir les lents amb un drap de microfibra durant 2 o 3 minuts. A continuació, les rentem amb aigua freda per a llevar-ne els residus i les torquem bé.
  • Detergent especial per a fusta. Després de torcar la pols de les ulleres amb el drap, els apliquem un poc d’este detergent i... fet!
  • Vaselina. Es pot aplicar sobre les ratllades per a eliminar-les o, almenys, mitigar-les. A continuació, torquem els vidres amb un drap.


Com es lleven les ratllades de les ulleres de sol polaritzades?

Si et preguntes com es lleven les ratllades de les ulleres de sol polaritzades, que són un poc més sofrides, servixen pràcticament els mateixos consells: la millor opció i una de les més efectives és llavar les lents amb aigua tèbia i amb un poc de sabó neutre. Per a netejar estes lents, també es pot utilitzar un netejador de vidres.