Consum contra el desaprofitament d'aliments

El programa 'Profit' de Consum evita el desaprofitament de 4.000 tones d'aliments en 2015; la bona gestió de 'Profit', que permet aprofitar el menjar que es retira de la venda, però que és apte per al consum, ha suposat a més que es deixen d'emetre 4.110,66 de tones de CO2 al medi ambient, minimitzant així el seu impacte sobre l'entorn.

Compartix

El programa “Profit” de gestió responsable d’aliments de Consum va evitar el malbaratament de 4.000 tones d’aliments el 2015. La bona gestió de “Profit”, que permet aprofitar el menjar que es retira de la venda, però que és apta per al consum, ha significat, a més, que es deixen d’emetre 4.110,66 tones de CO2 al medi ambient, i minimitzar així el seu impacte sobre l’entorn. El programa, que està implantat en el 100% de supermercats, plataformes logístiques i escoles de frescos, dóna cobertura a més de 35.000 persones.

 El 60% dels aliments donats corresponen a productes envasats, pròxims a la seua data de caducitat, de les seccions de xarcuteria al tall, fruites, verdures, alimentació dolça i lactis, principalment.

ProgramaProfitConsum

UNA IMPLICACIÓN DE TODOS

Per a la Cooperativa, la labor dels seus treballadors sumada als més de 1.000 voluntaris de les ONG i els servicis socials dels ajuntaments està sent fonamental per a l’èxit del Programa. Els aliments són recollits tots els dies en cada centre directament per les entitats socials, fet que reduïx el temps d’entrega i facilita la seua distribució entre les persones que ho necessiten.

Estos productes són entregats a més de 200 entitats de totes les comunitats autònomes en les quals Consum està present. Entre estes es troben Càritas, Creu Roja, Casa de la Caritat, Banc d’Aliments, a més de nombroses associacions locals i servicis socials d’ajuntaments, entre d’altres.