Com cuidar la salut de les teues mascotes a l'estiu: la calor, la fatiga...

A tots ens encanta l’estiu i, per descomptat, a les nostres mascotes també. És un temps fantàstic per a estar a l’aire lliure i disfrutar de la natura, però també hem d’augmentar les precaucions per a cuidar la salut dels nostres animals, per la calor i la humitat que tenim en l’ambient.

mascotes

Compartix

Cuida de la salud de tu mascota

Precaucions per a gossos

Els gossos són les mascotes que més disfruten de les activitats d’estiu a l’aire lliure, per això també són els més exposats. No obstant això, amb algunes precaucions senzilles, podrem evitar les afeccions més comunes a l’estiu, com són l’otitis, la dermatitis, l’al•lèrgia, els trastorns gastrointestinals i, no cal dir-ho, els temuts paràsits interns i externs. Davant de qualsevol malaltia en l’animal, es recomana portar-lo al veterinari.


Com podem previndre i detectar algunes malalties:

 Debemos llevar al día las vacunas y antiparasitarios, especialmente, en verano. Pulgas, garrapatas y mosquitos pueden transmitir a nuestros perros peligrosas enfermedades. Nuestros mejores aliados son los collares antiparasitarios y pipetas, además de las pastillas de desparasitación interna.

Tant les dermatitis i els problemes en la pell com les reaccions al•lèrgiques són molt comunes a l’estiu a causa dels bacteris que pot haver-hi en l’ambient i altres partícules, com el pol•len, la pols o els àcars. Les detectarem perquè el gos es rasca molt o per anomalies en el pelatge. Una manera de previndre la dermatitis i les al•lèrgies cutànies és banyar el gos amb un xampú antisèptic.

- L’otitis també es pot produir per la humitat de l’ambient, però també hem de prendre precaucions quan eixim a la muntanya i vigilar el gos en les zones d’espigues, ja que es poden introduir en les orelles i provocar infeccions.

A l’estiu, sempre hem de mantindre l’aigua dels animals neta i en un lloc fresc de la casa, evitar donar menjar casolà i no baixar al carrer en els horaris de més sol. Amb tot això, podem previndre problemes gastrointestinals, cremades en els coixinets de les potes i colps de calor.

Hem de portar al dia les vacunes i antiparasitaris, especialment, a l’estiu. Puces, caparres i mosquits els poden transmetre malalties perilloses. Els millors aliats són els collarets antiparasitaris i les pipetes, a més de les pastilles de desparasitació interna.

Cuida de la salud de tu mascota

El sol i els gats

El calor también afecta a los gatos, que pueden sufrir dolencias similares a las de los perros, como otitis, dermatitis, alergias y conjuntivitis. Estas afecciones pueden ser provocadas por las plantas, el polen o la alimentación y algunos de sus síntomas son tos, estornudos, secreción nasal, anomalías en el pelaje, infecciones cutáneas, vómitos y diarreas.

La calor també afecta els gats, que poden patir malalties semblants a les dels gossos, com otitis, dermatitis, al•lèrgies i conjuntivitis. Estes afeccions poden ser provocades per les plantes, el pol•len o l’alimentació i alguns dels símptomes són tos, esternuts, secreció nasal, anomalies en el pelatge, infeccions cutànies, vòmits i diarrees.

En el cas dels gats és totalment vital tindre cura de l’aigua, ja que en necessiten molta per a combatre la calor, especialment, fresca i neta. També és molt important que el sol no pegue directament al seu menjar ni a l’abeurador. Si eixim de viatge, els gats es poden estressar molt i és recomanable que es queden en casa vigilats per un conegut que els pugui atendre.


Animals menuts

Altres animals, com conills d’Índies, conills o hàmsters, a l’estiu requerixen una cura especial en la seua alimentació i l’aigua, que s’ha de mantindre sempre molt neta. Si els nostres animals de companyia són peixos, és molt important extremar les precaucions en l’aquari, vigilant la temperatura perquè varie i procurant que no li pegue el sol directament.