De vacances amb el nostre gos

Anar-se'n de vacacions ja no significa renunciar a la companyia de les nostres mascotes. Cada vegada són més els allotjaments que permeten l'estada de gossos i gats. A l'hora de viatjar, cal pensar en ells. T'oferim alguns consells per a un viatge i una estada feliç

mascotes

13 juliol 2017

Compartix


ABANS D'EIXIR DE VIATGE

El més important és tindre el gos al dia amb les vacunes, antiparasitaris i revisions veterinàries. Tot això ha de figurar en el passaport de l’animal, que hem de portar al damunt quan viatgem amb ell.

A l’hora de fer la maleta del nostre company el gos, no hem d’oblidar el seu pinso i les seues llepolies preferides, algun joguet i, per descomptat, el seu llit. També és recomanable contractar una assegurança de responsabilitat civil, per si el nostre animal trenca alguna cosa o causa algun dany a tercers durant la nostra estada vacacional.

TRIAR LA DESTINACIÓ

Si triem viatjar amb la nostra mascota, l’ideal és triar una destinació en la qual també puga disfrutar, com en zones de muntanya, de riu o de platja, on el teu gos podrà disfrutar amb tota la família. A més d’oferir-li la dosi d’activitat a l’aire lliure que durant l’any no sempre tenim.  


Per descomptat, necessitem un allotjament “pet friendly” (que admeten animals, principalment gossos), l’oferta dels quals és cada volta més gran a Espanya i Europa. Hotels, cases rurals, càmpings, apartaments i fins i tot en alguns paradors nacionals ja admeten mascotes. Però, perquè no tinguem cap ensurt, és recomanable telefonar abans de reservar perquè molts d’estos allotjaments tenen límit de pes i de nombre de gossos que admeten per persona.TRANSPORT

Si triem un mitjà de transport diferent del nostre cotxe, com ara barco, autobús, tren o avió, hem de consultar abans les condicions per a viatjar amb els nostres animals.

Si anem en el nostre cotxe és molt important saber que si triem portar-los en els seients posteriors, han de portar un arnés, si pot ser de doble anella, i el cinturó de seguretat. Podem portar-los al maleter, sempre que este estiga obert sense safata i tinga una reixa de separació perquè hi haja ventilació. En estos casos, la cistella de transport del teu gos o gat podrà anar al maleter, però col·locada de forma transversal al sentit de la marxa. Si esta cistella és menuda i va dins del cotxe, mai l’hem de col·locar sobre els seients, sinó a terra, darrere dels seients del conductor i copilot.

No oblides parar cada cert temps a descansar, estirar les potes i beure aigua. I, sobretot, no els deixes mai sols al cotxe, siguen gossos o gats, perquè un colp de calor pot ocórrer en menys de 5 minuts.

JA HEM ARRIBAT

Una vegada al nostre hotel o càmping, el principal consell és disfrutar. Donar al nostre company animal les hores de joc i naturalesa que mereix, deixar-lo córrer, olorar, fer la croqueta, embrutar-se de fang… En definitiva, deixar-lo ser un gos.

Hem de posar al gos un collaret identificatiu amb el nostre número de telèfon o un GPS perquè, si canviem de comunitat autònoma i, sobretot, de país, el xip no es pot llegir, ja que els censos funcionen només a escala autonòmica.

I si anem a un xalet o apartament on estiguem la família sola, el nostre gat, ocell o hàmster també ens pot acompanyar, encara que, malauradament, no podran disfrutar de les activitats que fem fora de casa. Encara que, a voltes, el que importa és estar junts, no?