Galletes casolanes

Ingredients:

250 g de farina - 125 g de mantega a temperatura ambient - 70 g de sucre - 1 rovell - 1 cullerada de llet - Una cullerada d’aroma de vainilla. PER A DECORAR: 20 g de mantega - 140 g de xocolate.

Postres

20 novembre 2018

Compartix

Galletas de chocolate
Galletas de chocolate


PASSOS

  1. Mesclem el sucre amb la farina i formem un volcà sobre els fogons. Col·loquem en el centre la mantega tallada a daus, el rovell, la llet, la vainilla i anem incorporant-ho de fora cap endins. No hem de pastar massa perquè la textura siga arenosa!
  2. Quan la massa estiga homogènia, l’emboliquem en paper de plàstic transparent i la deixem reposar en la nevera 20 minuts.
  3.  Estenem la massa sobre una superfície lleugerament enfarinada, donant-li el gruix que creguem oportú per a les nostres galetes. Amb l’ajuda d’un tallapastes o un got, fes els cercles. És el moment de cridar els xiquets, cal decorar! Poden fer caretes llevant uns cercles que facen d’ulls i utilitzant trossets de massa per a la boca i el nas.
  4. Posem les galletes sobre una safata amb paper i les fiquem al forn a 160° uns 16 minuts, fins que vegem que les vores comencen a daurar-se lleugerament. Les traiem del forn i les deixem sobre una reixeta perquè es refreden.
  5. Mentrestant, posem en un bol el xocolate amb la mantega i ho calfem al bany de maria fins que es fonga. Amb esta mescla també podem decorar, untant algunes galetes amb xocolate i col·locant al damunt la galleta de la careta, omplint els ulls amb extra de xocolate i, si no ens apassiona el xocolate, podem empolvorar-les amb fideus de colors, coco ratllat o sucre en pols.