Races de gossos de mida mitjana

Coneixes totes les races de gossos de mida mitjana? Si t’interessa el tema, hui et portem una llista de races de gossos xicotets i mitjans. No t’ho perdes!

mascotes

Compartix

Mascotas medianas

Els gossos de raça mitjana solen pesar entre 14 i 25 quilos i mesurar entre 28 i 40 centímetres, aproximadament. Se solen caracteritzar, a més, per ser forts i resistents i, en general, actius, equilibrats i intel·ligents. Per la mida que tenen són els companys ideals per a viure en un pis o un apartament. Hi ha moltes races de gossos mitjans de pèl curt (que no requerixen tanta cura) així com, també, unes altres de pèl una miqueta més llarg. 


Això sí, siga com siga la raça de gos que vulgues adoptar, no penses que tots els gossos mitjans són tranquils. El seu caràcter dependrà de nombrosos factors, per exemple de com l’ensinistres i com siga la relació que teniu. Els gens, d’altra banda, també influiran en el comportament. Per tant, quan trobes una raça de gos mitjà que t’agrade, no dubtes a consultar específicament les cures que necessita i una altra informació sobre este tema que puga resultar útil per a no emportar-te després una sorpresa. Tin en compte, també, si serà habitual que t’acompanye en rutes senderistes, si tens xiquets a casa o qualsevol altre factor que puga fer que et decantes per una raça o una altra. 

Entre les races de gossos xicotets i mitjans destaquen algunes de les següents. Pren nota!


Mascotas medianas

Races de gossos xicotets i mitjans

Hi ha gossos mestissos mitjans? També. Com ja sabràs, un gos mestís és el que naix d’un encreuament de diferents races de gossos. No obstant això, esta situació és tan habitual en l’actualitat, que en moltes ocasions és quasi impossible discernir de quines races procedix un gos. 

Et deixem a continuació algunes races de gossos xicotets i mitjans:

  • Border collie. Algunes persones consideren que és el gos més intel·ligent del món. La raça, a més, es caracteritza per ser obedient i amable. Encara que ha d’estar perfectament ensinistrat, cosa que t’obligarà a ser rígid de tant en tant. Esta raça s’emmarca en els gossos guardians mitjans; per tant, serà un protector ideal. També sol portar-se molt bé amb els xiquets. 
  • Gos d’aigües andalús. Raça canina originària d’Andalusia, és un gos de llanes molt alegre i obedient. Això sí, a diferència de les races de gossos mitjans de pèl curt, amb este tipus de gos sí que hauràs de dedicar un temps a cuidar-li el llarg pelatge. Entre les seues particularitats, destaca que és vital, fort i lleial.
  • Dàlmata. El dàlmata és un altre dels gossos guardians mitjans que defensarà ta casa amb obediència i resistència. La gran força que té el convertix en un company perfecte per a les excursions o caminades, encara que també requerirà un ferm ensinistrament perquè et faça cas. Deu el nom, per cert, a la històrica regió de Dalmàcia, a Croàcia, d’on és originari.
  • Golden retriever. Amb arrels a Escòcia, esta raça de gossos es considera una de les més idònies per a tindre en família. És molt dòcil, alegre, extravertit i equilibrat i, encara que es pot adaptar pràcticament a qualsevol estil de vida, també agrairà eixir a córrer, d’excursió i a fer caminades diàries. 
  • Gos d’atura. Este gos pastor té l’origen a Catalunya. Intel·ligent i fort, és un gos excel·lent de companyia i també un guardià nat (a més, és un poc desconfiat amb els estranys). Es tracta d’un tipus de gos molt fidel i obedient al qual hauràs de traure diàriament perquè córrega per espais amplis. També necessitarà, finalment, que li raspalles bé el pèl. 

Ací tens una xicoteta llista de les races de gossos xicotets i mitjans que pots trobar. Ara només falta saber quin s’adapta més al que busques i començar a disfrutar de la vida amb este  nou company.