Plantes interiors resistents

 Cuidar les plantes és una tasca gratificant. A vegades, però, la falta d’espai, llum o temps pot dificultar-ne la cura. Descobrix algunes plantes interiors resistents.

és eco, és lògic

Compartix

T’encanten les plantes, però se’t resistix haver-les de cuidar. Encara que pareix senzill, hi ha alguns factors que juguen en contra d’esta activitat que, segons diversos estudis, reduïx els nivells d’estrés, millora l’autoestima i ens ajuda a desconnectar.

Quan parlem de plantes d’interior, una casa amb poca llum, no tindre terrassa o balcó o, senzillament, no tindre el temps suficient per a prestar-los l’atenció necessària són els principals obstacles als quals hem de fer front. Però... tenim la solució! Hi ha una sèrie de plantes d’interior molt resistents que a penes necessiten cures. Plantes grans i xicotetes, amb flors i sense flors, fins i tot, palmeres… Diferents, però amb una cosa en comú: són molt resistents.

Estes en són algunes:

  • Poto

És una de les plantes més populars d’interior. Molt resistent als espais amb poca llum i només cal regar-la quan la terra s’asseca. Lluirà perfectament en la part alta d’una prestatgeria o d’un moble alt i li donarà un toc verd molt especial a la casa.

  • Sansevièria

També coneguda com a llengua de sogra. Té forma allargada i fulles bicolor en forma d’espasa. És una planta decorativa que pots col·locar en qualsevol estança de la casa, ja que no ocupa molt de lloc. Necessita poc reg: una vegada cada dos setmanes és més que suficient.

  • Ficus lyrata

Una altra de les plantes clàssiques d’interior que podem trobar en moltes cases. Esta planta necessita una atenció mínima, però amb uns senzills consells acabarà lluint i alegrant qualsevol espai. Hem d’allunyar-la de radiadors, corrents d’aire i temperatures baixes. Necessita llum indirecta i s’ha de regar un parell de vegades a la setmana, quan la terra està seca.


  • Anthurium

Una bonica planta, també molt resistent, que florix durant quasi tot l’any. Necessita llum indirecta per a no perdre el característic color roig brillant i terra humida. Si polvoritzes de tant en tant una miqueta d’aigua sobre les fulles, aquestes es mostraran esplendoroses.


  • Violeta africana

Quan parlem de plantes d’interior també ens referim a flors que puguen resistir les condicions més adverses. És el cas de la violeta africana, que pot mantindre les flors durant tot l’any si la col·loquem en el lloc adequat. No necessita molt de sol, però ha d’estar entre els 21 °C i els 10 °C per a sobreviure.

  • Falaguera

Aigua i un lloc amb semiombra. La falaguera no necessita molt més. És millor posar-la en un  lloc que tinga una miqueta d’humitat. Un bany és un bon lloc per a posar-la. Hem d’evitar que li pegue el sol directament.

  • Àloe vera

Una altra planta que resistix quasi qualsevol circumstància. L’àloe vera és una planta desèrtica que resistix molt bé la calor dels interiors. A més de ser una planta molt vistosa, les fulles poden utilitzar-se per a finalitats terapèutiques i de bellesa. Si pot ser, s’ha de col·locar en un lloc amb llum. Es rega cada 15 o 20 dies.

  • Kèntia

La kèntia és una de les palmeres que millor s’adapten als interiors. De fet, també creix en exteriors, però, per la resistència que té, és un dels arbres que donen més bon resultat en espais tancats. És fàcil de mantindre. A l’estiu només cal regar-la una o dos vegades a la setmana mentre que, en hivern, és suficient fer-ho una o dos vegades al mes. Cal evitar l’excés d’aigua. És millor situar-la prop d’una finestra o font de llum, sense que li pegue la llum directa del sol.

  • Iuca

Una altra planta molt decorativa i molt fàcil de cuidar és la iuca. Es rega cada 15 o 20 dies durant l’hivern i una vegada a la setmana en primavera i estiu. La principal causa de mort de la iuca és el reg excessiu, per tant, cal deixar que el substrat s’asseque molt bé entre reg i reg. Necessita llum natural. Si és possible, en estiu és convenient traure-la a la llum i en hivern col·locar-la en l’espai més fresc de la casa, ben allunyada de la calefacció i fonts de calor.

  • Monstera

També anomenada costella d’Adam. La bellesa de les grans fulles foradades i l’ambient tropical que aconseguix crear on es col·loca l’han convertida els últims anys en una de les plantes d’interior més sol·licitades. Necessita poc per a créixer. Li agrada la llum, però ha de ser indirecta. És millor que passe una miqueta de set; per tant, no s’ha de regar en excés. Per regla general, s’ha de regar 1 o 2 vegades a la setmana durant els mesos d’estiu i una vegada cada quinze dies en hivern.