Platges per a gossos

Per fi! Ja ha arribat l’estiu i les anhelades vacances. Una de les destinacions preferides al nostre país és la platja i desde fa uns anys, a més, tenim l’avantatge de poder viatjar amb les nostres mascotes perquè Espanya ja disposa d’una àmplia xarxa de platges aptes per a gossos. 

mascotes

Compartix

playas para perros en españa


La primera platja oficial per a gossos d’Espanyava ser la Rubina, a Empuriabrava (Girona), habilitada el 2012. Però a poc apoc, en vista de l’alta demanda, altres municipis s’han decidit a habilitarplatges perquè amos i gossos puguen disfrutar junts del mar. El 2018, són mésde 80 les platges aptes per a gossos al nostre país. 

Espanya disposa actualment de més de 80 platges aptes per a gossos.

Així que si al teu gos li agrada la platja tant coma tu, esteu d’enhorabona perquè podreu disfrutar junts de les vacances. 

Com que no totes les platges disposen d’estos servicis, es recomana planificar el viatge abans d’eixir de casa i consultar, permitjà de les oficines de turisme de la localitat de destinació, les platges que tindrem a la disposició dels nostres gossos, l’horari, els servicis i les normes d’ús. 

També resulta convenient saber altres aspectes, comara si la platja és d’arena o de pedra, si té a prop allotjament petfrienly, si l’aparcament està moltlluny de la zona de bany o si trobarem a prop algun lloc per a comprar aigua imenjar. Quasi totes les platges canines tenen servicis bàsics com papereres, llavapeus,dutxes, servici de neteja, aparcament i servici de socorrisme. 

 


Per exemple, la Platja Can de Gandia està considerada com una de les millors del país, amb una extensió d’arena fina d’uns300 metres de longitud. La Doggy Beach d’Aiguamarga, a Alacant, disposa d’un quiosquet on trobaràs aigua fresca per al gos i per a tu. I la Platja Canina de Torre del Mar, a Màlaga, té una zona de jocs canins i està qualificada com la millor platja canina d’Andalusia.

A poc a poc, els amants dels animals van adquirint drets perquè les seues mascotes també disfruten de l’estiu. Però ells també han de complir les normes de cada platja, que varien segons cada municipi. Hi ha unes normes bàsiques, com ara mantindre el gos sempre vigilat i controlat, no molestar altres usuaris de la platja, arreplegar els excrements, tindre el gos censat, amb microxip i amb la cartilla de vacunes al dia i, si és un gos potencialment perillós, portar-lo lligat i amb boç. Les sancions per no complir les normes depenen de les ordenances municipals de cada ajuntament. 

Amb respecte i consideració cap als altres, podem passar tots, gossos i persones, un estiu molt “guau”, disfrutant del mar, l’arena,el sol i la brisa. 

 

Un cas especial per a gossos guia

Els gossos guia no poden accedir a les platges no habilitades per a ells. Els gossos guia o d’assistència, tampoc. A pesar d’això, l’ajuntament d’Águilas (Múrcia) ha fet una excepció i permet que els gossos guia es puguen banyar solts a la platja de Las Delicias d’esta localitat.