Estes són les tres races de gats més afectuosos

La independència dels gats és una de les seues característiques més comunes. No obstant això, en este article destaquem quines són les races de gats més afectuosos.

mascotes

Compartix


Solem dir dels gats que són animals esquius, inclús esquerps, amb un grau d’independència alt respecte de les persones. No obstant això, molts amos comenten que el cas de la seua mascota és diferent, perquè el seu gat es mostra tan afectuós com un gos. Certament, no es pot generalitzar sobre tota l’espècie, ni tan sols sobre una raça en concret, però sí que hi ha alguns tipus de gats als quals s’atribuïxen qualitats més afables

En la mesura que el felí siga curiós i perda la por de les persones que l’envolten, li agradarà compartir el seu temps i participar en el que passe en la llar, ja siga caminar per la cuina mentre preparem el menjar o allargar-se tranquil·lament en el sofà quan mirem la televisió. A continuació, parlem de les tres races de gats més afectuosos i que, històricament, han passat molt de temps al braç dels humans.

Però abans, un aclariment important: qualsevol animal és mereixedor d’amor i està disposat a retornar-lo, sense que importe si parlem d’un gat de raça o d’un gat mestís.


Quins són els gats més afectuosos?

· Els siamesos

Pot ser que el seu rostre indique el contrari, però els gats siamesos estan molt acostumats a la vida domèstica i els encanta estar amb persones que els presten atenció. De fet, si es queden a soles a casa, són capaços d’esperar els seus amos darrere de la porta o mirant per la finestra, com si foren gossos. Com que presumixen d’un caràcter molt actiu i especialment juganer, també se’ls considera bons companys per als xiquets.

Per a entendre l’afecte dels siamesos per les persones, hem de remuntar-nos a la vida dels seus avantpassats, ja que provenen de l’antic regne de Siam, l’actual Tailàndia, on se’ls considerava part de la noblesa. Això també explica els seus moviments elegants i el seu posat senyorial. A més de gats afectuosos, són sensibles i intel·ligents.


·Els “ragdoll”

“Ragdoll” significa nina de drap, i el nom no és precisament casual. A estos gats els encanta deixar-se agafar al braç, com si foren peluixos. Són mansos i afables amb les visites, poden quedar-se immòbils i tranquils al costat dels seus amos, sense immutar-se, i per això solen tindre una relació estreta amb les persones majors.

La raça prové de Califòrnia i és fruit d’encreuaments diferents, que han donat com a resultat un menor instint de caça i una major docilitat davant dels humans. També disfruten compartint llar amb altres animals, com ara els gossos, amb els quals rarament solen mantindre conflictes. N’hi ha de colors, pelatges i mides diferents; tots com si foren peluixos.


·Los persas

Finalment, una de les races més populars: el 75% dels gats de pedigrí són perses. Amb estes dades, no és estrany el seu posat aristocràtic. La naturalesa del gat persa –que en realitat procedix de Rússia– és molt presumida. No només disfruta rebent afecte, sinó que en demana, i res no li agrada més que deixar-se acariciar durant hores, entre altres coses, perquè el seu pelatge llarg requerix cures especials i una raspallada diària.

Té un caràcter tranquil, assossegat i afectuós. Els encanta gitar-se al costat dels seus amos, encara que el seu instint de protecció s’accentua amb les persones desconegudes. En general, són dòcils i és estrany que danyen la casa amb malifetes. Sempre que els demostres l’afecte que ells saben que mereixen, tot anirà com una seda.