Hui cuinem tots: tu els primers i jo les postres

A tots ens agrada ajuntar-nos amb amics, però a voltes tindre convidats pot fer-nos perdre molt de temps. Et proposem un pla: organitza un sopar a casa on cada convidat hi participe amb un plat. És una idea original, ràpida i fàcil. 

hui mengem

Compartix

Et proposem unes receptes per a compartir


La planificació es pot plantejar de diverses maneres:

• Amb llibertat a l’hora de triar els plat si sense que hi haja un patró; és a dir, sense tindre en compte si es tracta de primers, segons, postres o si combinen o no entre si.

• Establint un mínim de pautes perquè el sopar, en conjunt, dispose de varietat de plats i de sabors per a satisfer els gustos de tots els comensals.

• Acordantun menú creatiu, organitzant-se de manera que cada u faça un plat.

• Enfocant el sopar des d’un punt de vista temàtic: gastronomia regional o internacional.

A TINDRE EN COMPTE...

1. Triar plats que, quan es calfen, no perden l’essència, allò que els identifica, la seua textura. Per això és millor evitar els arrebossats. Acabats de fer estan cruixents,però si els recalfem perden consistència.

2. Optar per plats al vapor, al forn, a la cassola o al wok. En estos casos, per a poder consumir-los calents s’hauran de tindre en compte els temps de cocció, per a evitar que el plat es resseque. També podem valorar la possibilitat d’incorporar-hi salses perquè no es cremen.

3. Elaborar plats senzills però que compten amb una presentació curiosa i que s’allunye de la monotonia.

4. Seleccionar verdures i hortalisses de temporada per a acompanyar i aromatitzar els menús, tenint en compte que si es consumixen crues s’han d’adobaren el moment deservir-se.

5. Disposar millor de postres ja preparades per a servir, llevat que siga un pastís dolç, ja que la seua presentació resulta més delicada sencera que en porcions.

6. Triar bé els recipients per al trasllat, considerant la seua versatilitat per a transportar el plat, per a presentar-lo i per a recalfar els aliments.

No ens oblidem tampoc de la beguda. De la mateixa manera que triar els aliments perfectes per a cada menú és essencial, també hem de tindre en compte quina beguda és millor per a cada ocasió. Aigua,vi, cervesa o refrescos no poden faltar quan planifiquem el menú.

LA NOSTRA PROPOSTA

• Descobreix un menú que hem dissenyat perfecte per compartir, que consta de:

• Ensalada de remolatxa amb anous i coriandre

• Curri de carn de bou

• Cake Pops de tres xocolates en cullera