Rotllets d’anís de Nadal 

Encara no has pensat què pots portar el dia de Nadal? Et recomanem que prepares la recepta dels dolços valencians més tradicionals: els rotllets d’anís.

Postres

Compartix


Si hi ha alguna cosa que no canvia per molt que passe el temps és fartar-se de dolços cada vegada que el Pare Noel i els Reis Mags estan arribant. Des dels famosíssims tortells de reis fins al xocolate calent, passant per un dels dolços valencians per excel·lència: els rotllets d’anís.

Les vacances són un bon moment per a animar-se a cuinar receptes noves i a divertir-se en la cuina amb els qui estimem. A més, si és per a fer dolços, molt millor! Un xicotet consell: esta recepta, acompanyada d’un bon café, et farà disfrutar d’un dels millors berenars de València.


Origen dels rotllets d’anís

Hi ha moltíssimes varietats de rotllets d’anís. De fet, és una recepta molt comuna a tota Espanya, la diferència es troba en l’acabat final. L’origen ve de temps arrere, sembla que de l’antiga Roma, des d’on es van estendre a bona part d’Europa i sobretot pel Mediterrani. En este cas, ens centrarem en els rotllets típics de València: els rotllets d’anís.


Recepta de rotllets d’anís

Ingredients

1 got d’oli d’oliva

1 got d’anís sec o cassalla

½ got de sucre

300 g de farina

Elaboració pas a pas

1. Mescla l’oli, l’anís i el sucre en un bol. Al mateix temps que remenes els ingredients, afig la farina a la mescla fins que aconseguisques una massa elàstica i homogènia.

2. Col·loca la massa en una superfície enfarinada, aplana-la amb un corró i dividix-la en porcions per a donar-los la forma típica dels rotllets.

3. Després de treballar totes les porcions, col·loca els rotllets en el forn a temperatura mitjana fins que queden daurats, aproximadament entre 15 i 20 minuts.

4. Quan els tragues del forn, empolvora’ls amb sucre per damunt mentre continuen calents. Quan estiguen freds, ja estan a punt per a servir.


Un bon truc perquè duren en perfectes condicions és guardar-los en un recipient de vidre que siga hermètic. D’esta manera, conservaran el sabor i la textura durant uns quants dies.