Consells per a eliminar taques impossibles 

Continua llegint i descobriràs alguns consells i remeis casolans per a combatre taques difícils de llevar.

a examen

Compartix


De fang, vi, oli, floridura… Hi ha tants tipus de taques com roba o objectes tenim en casa. Però una taca impossible unida a una peça de roba o a una superfície delicada pot ser una “catàstrofe” molt difícil de resoldre. Si alguna vegada has retirat algun objecte o peça de roba per culpa d’una taca difícil, hui et portem la solució. I és que, a més dels productes específics per a eliminar este tipus de taques, hi ha remeis casolans que funcionen… fins i tot millor! 

Taques impossibles en la cuina

Olla cremada

Si alguna vegada se t’ha cremat el fons d’una olla o cassola i no has pogut llevar la superfície cremada, no et desesperes, agafa una ampolla de vinagre d’ús alimentari i bicarbonat. Esta mescla no falla mai! 

 • Cobrix el fons de l’olla o cassola amb vinagre (aproximadament uns quatre centímetres).
 • Posa a calfar el recipient i, una vegada alce el bull, afig bicarbonat a la mescla.
 • Deixa actuar el compost i, més tard, neteja’l amb fregall i sabó.

Gots de vidre groguencs per l’ús

L’ús i el pas del temps poden fer que els gots o les copes de vidre es facen grogues i perden la lluentor. Si ja ho has provat amb un producte anticalç però no ha funcionat, prova-ho amb percarbonat sòdic i aigua calenta. 

Passos a seguir:

 • Submergix els gots de vidre en percarbonat sòdic i aigua calenta durant aproximadament cinc hores.
 • Renta bé els gots per a llevar la resta del compost. 
 • Neteja’ls amb sabó i fregall o fica’ls al rentavaixella amb el programa habitual. 

 

Taques impossibles al bany

Tapa del vàter groga

Tens un vàter de color blanc però la tapa s’ha fet de color groc? No t’alarmes, el material d’este objecte, juntament amb l’ús continuat, pot fer que s’acabe veient de color groc. La solució? Frega la superfície amb un “esborrador màgic” humitejat prèviament en aigua. Este “esborrador” és una esponja composta per espuma de melamina, un compost químic que actua com una espècie de paper de vidre i que s’encarrega de llevar la brutícia per abrasió i atrapar-la en l’espuma. 

Depòsit calcari al vàter 

La falta d’ús, amb l’absència d’una neteja continuada, pot fer que el fons del vàter es faça negre per la calç. Si t’has cansat de fregar esta superfície i continua bruta, prova-ho amb vinagre d’ús alimentari i bicarbonat sòdic.

Passos a seguir:

 • Buida l’aigua del vàter escorrent-la amb una fregona.
 • Calfa un litre de vinagre i tira’l sobre la superfície bruta.
 • Quan el vinagre s’haja temperat, tira bicarbonat sòdic i deixa’l actuar aproximadament tres hores. Més tard, frega-ho amb un fregall net.
 • Estira la cadena perquè la mescla es netege. 
 • Si la taca persistix, buida una altra vegada l’aigua del vàter amb la fregona i frega la resta amb un esborrador màgic. 

Taques impossibles en la roba

Xocolate

Esta taca és una de les més comunes en els xiquets. Si ja ho has provat tot però la taca continua ahí, pren nota d’este truc!

 • Prepara una mescla d’aigua, amoníac i alcohol.
 • Humiteja un drap amb la mescla i frega la taca amb suavitat. Després, a la llavadora i… llestos! 
 • Alerta! Si la taca està totalment seca, rasca-la abans suaument amb un ganivet o similar per a eliminar-ne l’excés i deixa actuar el compost sobre el que quede. 

Suor

Per a eliminar les taques de suor… només fa falta el suc d’una llima!

Passos a seguir:

 • Esprem la llima directament sobre la taca i deixa actuar el suc entre 30 o 40 minuts. Passat este temps, llava la peça de manera habitual. 

Taques impossibles en les sabates

Taques en sabates d’ant

La pell d’ant és una de les més delicades i difícils de netejar, perquè és un teixit porós i no tolera bé la humitat. Si no saps com has de netejar el calçat d’ant, et recomanem que prepares una mescla composta per un litre d’aigua calenta, dos cullerades de sabó en escames i una cullerada d’amoníac. 

Passos a seguir:

 • Arruixa totes les sabates amb la mescla elaborada, així evitaràs que acaben amb una tonalitat diferent. 
 • Frega-les fins a eliminar la taca, deixa-les secar i… llestos!

Sabatilles blanques i soles de goma 

Les sabatilles blanques de lona són un veritable maldecap a l’hora d’eliminar les taques que es produïxen en este tipus de teixit. Un truc per a eliminar la brutícia però conservant el color blanc del calçat és submergir-les en aigua calenta durant dos o tres hores juntament amb dos cullerades de percarbonat sòdic; més tard, frega les sabatilles amb un raspall i renta-les amb aigua freda. En el cas de la sola, un truc és netejar-la amb l’“esborrador màgic” humitejat en aigua.