Coses que no netegem, però que caldria  

Encara que tinguem molta cura amb la neteja habitual de tota la casa, sempre hi ha racons, zones de la casa i objectes que a vegades passen desapercebuts, fins i tot quan fem una neteja general.

és eco, és lògic

Compartix

Mantindre els electrodomèstics, els mobles i la casa en general en el millor estat possible ens genera benestar, allarga la vida útil dels utensilis i, per tant, reduïx el consum innecessari, al mateix temps que afavorix un estil de vida més sostenible. 

Objectes que no solem netejar

La llavadora 

És l’electrodomèstic més utilitzat per a llavar la roba, però també requerix la seua pròpia desinfecció. Sense un manteniment adequat poden aparéixer males olors, floridura en les gomes i, inclús, si es deteriora més, pot passar que la roba s’arribe a tacar. Es recomana fer almenys 2 o 3 vegades a l’any una bugada de manteniment, amb mitja tassa de vinagre en el dispensador de sabó i un programa de llavat a més de 30 °C, per a eliminar els bacteris i la brutícia acumulada en l’interior de la llavadora. A més del tambor, convé revisar les gomes, netejar-les amb un drap i deixar que s’assequen bé a l’aire; i obrir el filtre de tant en tant per a retirar la brutícia acumulada. 

El rentavaixella 

S’ha de netejar amb desengreixant, tant l’interior com el filtre, cada 2 o 3 mesos. Deixar que la brutícia s’hi acumule, amb el temps, pot fer que siga menys efectiu i que desprenga una olor no desitjada. Utilitza una solució amb aigua calenta, sabó i un raget de llima o vinagre per a netejar-lo a fons amb una baieta. 

Comandaments a distància

Els comandaments de la televisió, dels videojocs, de la porta del garatge, de l’aire condicionat… solen manipular-los tots els membres de la família i tenen un ús diari i constant. Per eixa raó, són un focus infestast de bacteris al qual parem atenció poc sovint. No els submergisques mai en l’aigua, neteja’ls sempre amb un drap humitejat amb un poquet d’esprai desinfectant. 

Pot de raspalls de dents

Potser canvies el raspall de dents cada tres mesos, tal com recomanen els especialistes, però cada quant neteges el pot o el caputxó que els resguarda? És aconsellable que cada setmana els desinfectes, perquè des dels raspalls es desprenen agents infecciosos i restes de pasta de dents que es concentren amb facilitat en els pots portaraspalls i en els caputxons que mantenen els raspalls protegits. 

Els objectes de la mascota 

El llit, els joguets, la menjadora i l’abeurador de les mascotes solen acumular molta brutícia sense que ens n’adonem. Són llocs molt propensos als àcars i a la pols. Convé desinfectar-los diàriament. Per a les superfícies tèxtils podem utilitzar l’aspirador, mentre que per al vidre o el metall utilitzarem un drap humit.