Propietats del coriandre

El coriandre és una herba amb nombroses propietats que s’utilitza en receptes de molts països al voltant del món. També servix, entre altres coses, com a netejador natural. A més, com a herba medicinal s’utilitza des de fa milers d’anys.

a examen

Compartix

Estimat per molts i odiat per altres, el seu sabor intens no deixa ningú indiferent . El coriandre està present en moltes receptes de Mèxic, el nord d’Àfrica, Sud-amèrica, Orient Mitjà i el sud d’Àsia, però també Espanya. També conegut com cilandre o amb altres formes semblants, és una planta que pertany al grup de les herbes aromàtiques.

Els seus orígens són incerts, encara que es creu que prové de l’est d’Europa. El coriandre es cultiva des de fa més de 3.000 anys, i s’han trobat restes d’esta herba en les tombes dels faraons egipcis. També hi ha vestigis del seu ús a l’Antiga Grècia, on s’utilitzava per a fer perfums. Els romans el van introduir a la resta d’Europa i, des d’Anglaterra, va viatjar als Estats Units i es va expandir cap a l’Amèrica Llatina.

El coriandre fresc mai es cuina perquè la calor en destruïx totalment l’aroma i el sabor.

Quins són els beneficis del coriandre?

Totes les parts de la planta són comestibles, però són les fulles fresques i les llavors seques les que s’utilitzen en la cuina amb més freqüència. S’usen com a infusió o per a condimentar i són indispensables en la cuina índia, en preparacions com el curri o el chutney. També son un ingredient bàsic en algunes cerveses belgues, salsitxes alemanyes i sud-africanes, pa de ségol a Rússia i països centreeuropeus i en alguns plats de la cuina etíop i àrab. A més, s’afigen mòlts al café a l’Orient Mitjà i també són un dels principals ingredients del guacamole mexicà.



El coriandre fresc mai es cuina perquè la calor en destruïx totalment l’aroma i el sabor. S’ha de conservar en el frigorífic dins d’envasos hermètics, procurant consumir-lo en pocs dies, ja que es marcix ràpidament. No s’ha d’assecar ni congelar, perquè perd l’aroma.

El coriandre conté una gran quantitat de vitamines, com la A i la K. Estes vitamines contribuïxen al manteniment de la pell i els ossos en condicions normals.  També conté potassi, que contribuïx al funcionament normal dels músculs, i folats, que ajuden a disminuir el cansament i la fatiga i contribuïxen al creixement dels teixits materns durant l’embaràs.