Café Dalgona: el nou café de moda d’origen coreà 

Et contem els ingredients que necessites i com pots preparar el café Dalgona en uns passos senzills, el nou café de moda d’origen coreà. Pren nota!

a examen

Compartix

Si hi ha una cosa que ens ha quedat clara de viure en un món globalitzat és la influència de la gastronomia d’altres països en les nostres cuines. Quan ja tenim assentats en els nostres menús habituals plats típics de països que estan a milers de quilòmetres, de sobte ens arriben receptes de rebosteria i preparats derivats per a acabar d’endolcir-nos la vida.  

Ha sigut la recepta de moda en les xarxes durant el confinament. Sense massa misteri en la preparació, fàcil i ràpida, esta recepta originària de Corea del Sud s’ha fet viral estos mesos. El seu nom el va encunyar l’actor sud-coreà Jung Il-Woo, que va comparar el sabor d’este café amb el del caramel dalgona, un dolç tradicional coreà.

Com es fa el café Dalgona pas a pas

 Només necessitem 4 ingredients:

2 cullerades de café soluble instantani
2 cullerades de sucre, si és de coco millor
1 got de llet freda
½ got d’aigua calenta

Preparació:

  1. Mesclem en un bol el café soluble, el sucre i l’aigua calenta perquè es dissolguen bé el sucre i el café.
  2. Una vegada dissolt, ho batem molt bé amb unes varetes de cuina o un batedor fins a aconseguir una textura cremosa i consistent.
  3. Ara posem la llet freda en un got, i si volem donar-li un toc més “gelat” podem afegir gel a la llet.
  4. Amb cura, agafem una cullera de gelat o un cassó xicotet i posem damunt de la llet freda la crema de café. A punt per a prendre!



Café Dalgona Thermomix

- Per a la crema, 3-4 gots:

•  5-10 g de café soluble
•  30-40 g de sucre -quantitat al gust- o sense sucre
•  100 g d’aigua

- Per a la resta:

• Llet desnatada, semi o sencera, llet d’ametles, de soja o al gust per a omplir ¾ parts de cada got.

- Passos a seguir

• Posem la papallona en la Thermomix® amb tots els ingredients de la crema i programem 3 minuts, 37 °C, velocitat 3 i mig.
• Servim ¾ de llet en els gots –freda o amb gel, al gust- i repartim la crema per damunt. Ens quedarà un café cremós, a punt per a disfrutar. Aconsellem prendre’l immediatament.

Café Dalgona sense sucre o descafeïnat

Si eres dels que no hi volen incloure sucres, pots disfrutar d’esta mateixa recepta sense afegir-hi cap sucre refinat, substituint-lo per edulcorants o simplement sense afegir-hi res. També podem fer la recepta amb café soluble descafeïnat. Ix igual de bo!