Citronel·la antimosquits: Productes de supermercat 

T’ho contem tot sobre la citronel·la i la seua propietat antimosquits. Descobrix quins productes en contenen i com en pots traure el màxim partit. Endavant!

a examen

Compartix

Els mosquits són tan incòmodes i molestos com necessaris per a conservar la biodiversitat de l’ecosistema, i cada any són menys estacionals i s’allarga més la seua temporalitat. La pujada de les temperatures i la humitat fan que apareguen cada vegada més prompte i que hàgem d’adoptar mesures, cada volta menys químiques, perquè no ens piquen o per a minimitzar-ne els efectes. Així, la citronel·la s’ha convertit en una aliada perfecta per a combatre estos insectes tan molestos. 


 Què és la citronel·la?

La citronel·la és una planta aromàtica, originària del sud d’Àsia que, a més de tindre propietats medicinals, és un repel·lent d’insectes com els molestos mosquits. 

Però alerta, perquè no totes varietats de citronel·la són repel·lents d’insectes. Si volem tindre en casa una planta de citronel·la, precisament, per a fer esta funció barrera, hem de triar-la del tipus Cymbopogon flexuosus. Esta varietat de citronel·la sí que repel·lix els mosquits, perquè té un aroma de llima forta. A l’estiu necessita reg i a l’hivern tolera bé les gelades. A més, és una planta d’exterior molt agraïda, però també es pot posar en interiors sempre que li toque el sol, ja que és molt resistent. 

Productes que tenen citronel·la

  • Ciris de citronel·la. A més de fer efecte barrera per als insectes, són font d’aroma per a la casa. 

  • Polseres amb citronel·la. De goma o de cordó, estes polseres desprenen una olor forta de citronel·la i exercixen un efecte barrera perquè els insectes no s’arrimen a la nostra pell. Es poden posar en la monyica o el turmell. 

  • Crema hidratant amb citronel·la. S’aplica directament sobre la pell com una crema hidratant habitual. Com que porta citronel·la, a més, ens protegix la pell dels insectes. Es pot aplicar tantes vegades com calga. 

  • Líquid de fregar amb citronel·la. Hui dia hi ha tants tipus de líquids de fregar com necessitats tenim els usuaris. Este tipus de sabons, pel fet de dur citronel·la, desinfecten la superfície i protegixen de plagues d’insectes. 

  • Pegats per a la roba. Són adhesius amb un aroma cítric agradable, totalment inofensiu per a l’ésser humà però molt desagradable per als insectes. Es difon a l’instant en un radi aproximat de mig metre i dura al voltant de 6/8 hores. Es fixen a la roba o a qualsevol superfície mitjançant l’adhesiu, i així s’evita el contacte amb la pell i es convertix en un producte idoni per a xiquets i per a persones amb pells hiperreactives o molt sensibles.

  • Loció repel·lent de mosquits amb citronel·la. S’aplica directament sobre la pell i, normalment va acompanyada d’algun oli essencial que, mesclat amb la citronel·la, ens protegix la pell de les temudes picades.

  • Encens amb citronel·la. Són un espantall de mosquits amb una fragància d’aroma fresc que repel·lix de manera efectiva. Es pot utilitzar a l’interior de la casa o a l’exterior, en jardins, terrasses, etc.