Com reciclar coses velles

Els 3 extres del reciclatge. El decoratiu, el saludable i el solidari. A més del compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, hi ha moltes altres raons per a dedicar temps i, sobretot, interés a reciclar.

és eco, és lògic

Compartix

8 ideas para reciclar cosas viejas


La primera, i possiblement la de més pes, és l’estalvi. El reciclatge servix per a crear altres coses, buidar la casa d’objectes que ja no ens resulten útils i col·laborar amb altres persones.


Reutilitzar objectes a casa 

Abans de tirar qualsevol objecte és recomanable pensar en les possibilitats d’ús que té: pots per a guardar altres coses, objectes de decoració, materials per a projectes de manualitats d’escola… No es tracta d’acumular objectes a casa “per si de cas” sorgix l’oportunitat d’ús, sinó de quedar-nos-els amb una idea en concret per a reautilitzar.

Reciclar la Roba

El canvi d’armari és un bon moment per a reciclar la roba que no ens posem, la que no ens queda bé o la que està molt deteriorada. Estes peces es poden utilitzar per a fer draps, per exemple; la llana o els folres polars, per a netejar sabates; els calcetins, per a fabricar un joguet per a la mascota… A més, els botons i els aplics poden resultar-nos útils per a “customitzar” altres peces i fins i tot, amb un poc d’enginy, donar-los un aire vintage.

Idees de reciclatje per a la Decoració

La combinació d’antic i modern és tendència. Els mobles heretats, els marcs estilo rococó dels quadres, els llums dels anys 60,… Una bona mà de pintura, un decapat o simplement una bona ubicació posen en valor estos objectes. A més de crear un entorn original a casa nostra, són una bona opció de regal que sempre tindrà el nostre segell personal. 


8 ideas para reciclar cosas viejas

 

Minimalisme

Menys és més. Està demostrat que els espais amb menys concentració de coses afavorixen l’ordre i donen tranquil·litat, en definitiva, ens fan sentir millor. Acumular coses sense una funció determinada acaba omplint les nostres cases, ocupant espais i deixant menys lloc (físic i també mental) per a les activitats que fem habitualment.


Reciclar llibres

El paper és un dels materials que més es tendix a conservar. Factures, cartes, fullets, diaris, revistes… es van amuntonant perquè en principi no ocupen massa espai. Però a poc a poc este muntó es convertix en una pila de fulls que mai consultem encara que ens resistim a portar-la al contenidor blau. Passa el mateix amb els llibres, encara que en este cas s’hi afig el component sentimental. Es recomana fer una selecció d’aquells títols que ens agraden especialment o que realment revisem de tant en tant i regalar o donar a les biblioteques la resta.


Reciclar Tecnologia

Mòbils, xicotets electrodomèstics, videoconsoles… En este cas, el canvi per un model més complet sol ser bastant ràpid, però a voltes ens resistim a desfer-nos de la versió antiga pensant que potser la necessitarem, cosa que rarament ocorre. En estos casos, hi ha llocs específics com els ecoparcs on se separen els components per a reciclar-los.


Rebost

Amb la roba, com amb els aliments, és important mantindre un volum d’articles proporcional a l’espai d’emmagatzematge de què disposem. Així i tot, si tenim menys coses, estaran més accessibles i ordenades i, al mateix temps, els donarem més bon ús perquè estaran a la vista: no es passaran ni de caducitat ni de moda.


Reciclatge solidari

Donar una segona vida a les nostres “coses” és donar molta vida als altres. Amb esta premissa, resulta molt més fàcil desprendre’s dels trastos quan fem una neteja a fons. La roba és un clàssic quan es pensa en segones oportunitats que puguen ser d’utilitat als altres, però hi ha altres opcions: ulleres graduades, llibres, mòbils, joguets… Hi ha un gran nombre de fundacions, ONG i associacions especialitzades en diferents productes. Només cal bussejar un poc en la xarxa.