5 consells per a una decoració ecològica

La tendència del “menys és més” i el concepte basat en el respecte al medi ambient es trasllada a àmbits com la decoració de la llar. La decoració ha adop-tat la premissa de les 3 R: reciclar, reduir i reutilitzar amb elements d’origen natural i l’ús de materials respectuosos amb el medi ambient.

és eco, és lògic

17 agost 2018

Compartix


Apostar pel que és natural i autèntic utilitzant matèries primeres sostenibles per a fer de ta casa un lloc molt més acollidor, decorant amb fustes, teixits i fibres naturals és tendència. Perquè traslladar tota la màgia de la naturalesa a la teua llar, respectant l’entorn i sent sostenible, és possible.


1.Ompli de calidesa la casa. La fusta és el material que ens trasllada a la naturalesa, i és que no només podem utilitzar-la per als mobles, sinó que pot convertir-se en un element decoratiu fonamental. Aposta per fustes reciclades, poc tractades, o anima’t a donar una segona vida als mobles que passen de generació en generació i unix-te a la moda vintage.

2.Amunt els elements més naturals! L’ús de matèries primeres com les fi-bres vegetals donaran un toc únic als teus elements decoratius i a qual-sevol espai de la teua llar. Opta per objectes artesanals fets amb vimen, rotang, bambú o fibra de, coco que es poden vore en llums, cadires i so-bretot en estores.

3.Digues hola als teixits naturals. La llana, el cotó i el lli han tornat per quedar-se. La tendència s’estén a la roba de llit i els tèxtils de la llar sempre en colors neutres que evoquen la naturalesa, així que ompli la teua vida de colors terra, ocre, beix, blaus i verds clar.

4.Verd que et vull verd. Les plantes i les flors no poden faltar, i és que no hi ha eco sense verd. Però si no eres massa amant de les plantes natu-rals, prova d’introduir elements amb motius vegetals, com poden ser els estampats florals en coixins o tèxtils.

5.Posa color a ta casa! Els colors que ens marca la mateixa naturalesa, l’ocre de la terra, el blau del cel o el gris de les roques. Utilitzant esta gamma cromàtica aportes la serenitat i l’equilibri que desprenen els llocs més naturals. No t’oblides d’utilitzar pintures ecològiques!

 ‘Reutilitzar, donar una segona vida als nostres mobles i reduir els elements decoratius buscant el que és únic, artesanal, original i ecològic.

Estils de decoració ecològica que arrasen:

Decoració raw

La bellesa raw es basa a connectar amb la naturalesa i posar en valor els ma-terials més originals que desprenen bellesa en si mateixos, creant ambients sobris però càlids alhora. Predominen els materials naturals bruts; és a dir, poc tractats o gens, que ens traslladen a l’entorn més natural i “sense luxes” possi-ble per mitjà de fustes sense tractar, vímets i teixits naturals. Perquè la natura-lesa és bella en si mateixa, sense necessitat d’artificis.


Decoració wabi-sabi

Seguix una tendència d’origen japonés centrada en el minimalisme, el zen i la bellesa d’allò imperfecte; és a dir, aquell xicotet detall, clavill o ratllada que fa que alguna cosa ordinària es convertisca en única i plena de personalitat. Es basa a reaprofitar els materials que ens dona la natura, de reparar allò que es-tiga trencat i de buscar objectes imperfectes i desgastats. En definitiva, desco-brir la bellesa del pas del temps i la simplicitat de la naturalesa, recuperant el gust per la senzillesa.

‘Les dos tendències es basen en l’ús de materials naturals i cada element i estil pot conviure en perfecta harmonia per a crear un ambient càlid i eco.