Els Cinc de

Diana Palazón

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge,Diana Palazón i Consum entreguen500€ en aliments a l’Associació  Cepaim, lluita contra la pobresa i l’exclusiósocial, per al seu repartiment entre els més desfavorits.

Amb més de 18 anys de carrera a l’esquena, Diana Palazón ha participat en algunes de les sèries de televisió de més èxit del nostre país. Va deixar el seu Elx natal per aventurar-se en el món de la interpretació, vocació que li ve des de xiqueta. “Al salir de clase” la va veure créixer com a actriu i, sens dubte, el seu paper a “Hospital Central” és un dels més recordats de la seua carrera, ja que va estar 5 anys interpretant la doctora Llanos. Ara, centrada més en el teatre, viu la seua professió com una gran passió.

Ací van els seus “cinc de”:

CALDOS DE VERDURES

Feta per mi mateixa o de bric. M’encanta prendre una sopa calenta de nit, em relaxa i em prepara per al son. O per a coure el cuscús, la civada, el mill. Pose meitat d’aigua i meitat de caldo de verdures i el sabor és magnífic. Mai he entésper què a Mafalda no li agradava la sopa, perquè jo l’adore. Imprescindible al meu rebost des del setembre fins al maig.


TOMACA FREGIDA 0% SUCRES AFEGITS

Perquè m’encanta el sabor de la tomaca fregida sense additius, ni edulcorants. Com més simple, més m’agrada. Bàsic per a dos dels plats que fem quasi cada setmana, perquè a casa no perdonen l’arròs a la cubana, ni per descomptat els macarrons. També la utilitze per a posar-la amb provolone al forn, i està de vici.


BRÒQUIL

Sóc una autèntica enamorada de totes les verdures. És la base de la meua dieta juntament amb els cereals. En mengem tots els dies en totes les menjades. Cosa que és bastant normal a casa, perquè jo fa més de 20 anys que no menge carn, així que sóc experta a cuinar-les de totes les maneres. Adore la textura del bròquil fet al vapor. El faig amb creïlla i ceba, tot al vapor, i ho condimente amb oli de sèsam i molt poca sal. Una autèntica delícia per al meu paladar. I per a la meua vista. Sempre li dic al meu fill: mira, estem menjant flors.


ARRÒS

És el meu cereal preferit. Podria menjar-ne cada dia i no em cansaria. Blanc, basmati, integral. TOTS. També sóc valenciana, així que em ve de la terra. Un bon arròs amb crosta d’Elx, un arròs caldós de peix, un wok amb coco i llima, un al curri amb verdures, a la cubana (per descomptat), en ensalada, per a farcir carabassetes, amb fruites seques, per a fer hamburgueses vegetarianes. Hi ha alguna cosa més versàtil que l’arròs?


CLÒTXINES EN ESCABEXT

No falten mai en la meua nevera. És tradició familiar prendre’ns l’aperitiu del diumenge amb clòtxines i papes. Ens ajuntàvem la família al voltant d’una taula plena de pica-pica, però les clòtxines no faltaven mai. Sempre en mengeen dies de festa, ben fresquetes.