CARMEN AMORAGA

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Carmen Amoraga i Consum entreguen 500€ a Gremi de Llibrers de València.



Carmen Amoraga (Picanya, València, 1969) és escriptora i periodista. Llicenciada en Ciències de la Informació, ha desenvolupat la seua carrera entre la literatura i els mitjans de comunicació. Ha obtingut diversos reconeixements literaris, com ara el Premi Nadal en 2014 per La vida era eso. També va ser finalista del Premi Planeta en 2010 amb El tiempo mientras tanto. La memoria infiel és la seua última novel·la. Hui dia viu a Picanya, “la zona zero de la dana”, des d’on rememora amb força i compromís un dels esdeveniments més devastadors viscuts a València en les últimes dècades.

Ací van els seus “cinc de”:

  

PASTA

Tinc dos filles. La major té dèsset anys i la menuda, dotze. La pasta és una aposta segura per a tindre un menjar tranquil i feliç, sense que ningú proteste perquè encanta a tot el món. I, a més ,està boníssima en totes les varietats i receptes.

  

PERNIL

A casa ens encanta el pernil, amb pa i sense, amb picos i sense, amb tomaca i sense. Amb alguna cosa i sense res. Una llesca de pernil servix com a aperitiu, com a esmorzar, com a refrigeri i com una forma de reconciliar-te amb la vida.

  

FORMATGE

Amb el formatge passa el mateix que amb el pernil. A casa ens encanta. Jo preferisc els suaus i cremosos, encara que a la resta de la família els agraden més curats, així que o bé compre formatges variats o bé semicurats.

  

VI

Si hi ha formatge i hi ha pernil, ha d’haver-hi vi. Marida amb tot, i especialment marida amb els amics quan hi ha reunions. I no sols per a celebrar. Quan la vida es complica, una copa de vi fa que no s’entravesse. En les pitjors nits de la dana, les primeres, sense llum, sense gas, sense aigua, després d’estar tot el dia, de sol a sol, llevant fang, el meu marit i jo bevíem una copa de vi en el sopar. Brindàvem perquè estàvem vius, perquè havíem superat un altre dia.

  

FRUITA DE TEMPORADA

Tenim la sort de viure en una zona en la qual cada temporada ens oferix la possibilitat de comprar fruites sanes i delicioses. Taronges, mandarines, maduixes, pomes, peres, plàtans i un etcètera tan llarg que no cabria en esta secció.