GIPSY CHEF

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Gipsy Chef i Consum entreguen 500€ a Worldproject.



Pablo Albuerne (Oviedo, 1976), conegut com Gipsy Chef, es considera un esperit lliure que porta la cuina allà on va, mesclant cultures, ingredients i estils amb una frescor única. Després de formar-se i de treballar en restaurants amb estrela Michelin i de recórrer el món per a buscar inspiració, va decidir trencar amb les convencions i cuinar sense lligams. Comunicador i cuiner a parts iguals, ha sigut propietari de dos restaurants, ha publicat dos llibres i col·labora assíduament amb Televisió Espanyola (TVE), Televisió de Catalunya (TV3), La Sexta, Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) i Movistar+ preparant receptes divertides, saboroses i sense complicacions.

Ací van els seus “cinc de”:


  

OLI D'OLIVA

Crec que em seria impossible viure sense tindre eixe sabor present en tots els menjars. Per a mi és, sense dubte, un imprescindible, no només pel sabor, sinó també per salut. Poques coses són tan saludables com l’oli d’oliva.

  

SAL ECOLÒGICA

És un ingredient que tenim en totes les cases, però no li donem la importància que es mereix. Està present en pràcticament tots els nostres plats, però... quanta gent es fixa en el tipus de sal que compra? Per què ens hem de conformar amb qualsevol sal quan es podem triar-ne una que siga ecològica i de qualitat, amb un cost mínim? Per a mi, realment, la sal ecològica i de qualitat, també és un imprescindible.

  

XOCOLATE PUR

Per més que la gent puga pensar en plats dolços o relacionar-lo directament amb estos, per a mi és un autèntic fetitxe i en casa el faig servir per a un muntó de preparacions i, curiosament, el dolç no és una de les meues grans passions. Per exemple, utilitze el xocolate com a snack ràpid amb oli d’oliva, sal i un tros de pa, o ratllat damunt d’un pit de pollastre acabat de brasejar. El xocolate és un gran aliat que et pot sorprendre de formes increïbles.

  

VERDURA Y FRUITA DE TEMPORADA

En totes les cases sempre hauria d’haver-hi verdura i fruita, però no només de qualsevol classe, sinó de temporada. Menja’t unes bones tomaques a l’estiu; disfruta de cols, de coliflors i de bròcolis a l’hivern; de cireres, maduixes i alvocats per primavera... No t’oblides que la temporada té un sentit.

  

PEIX

M’agrada la carn, però, per a mi, el peix és insubstituïble. Qualsevol peix, també si és de temporada, em servix. L’únic que importa és saber quina és la millor manera de cuinar-lo. Però tots, absolutament tots els peixos, són bons.