JUAN DÁVILA

ELS CINC DE
Compartix

Per la realització d’este reportatge, Juan Dávila i Consum entreguen 500€ a Juegaterapia.
Juan Dávila (1978, Madrid) és un dels fenòmens humorístics del moment. Actor, còmic i showman, s’ha guanyat el públic amb el seu carisma desbordant, amb la seua energia sobre l’escenari i amb un estil que mescla improvisació, ironia i proximitat. Va saltar a la fama amb l’espectacle La capital del pecado, que ha penjat el sould out en múltiples teatres del nostre país. També ha aparegut en programes com Paramount Comedy i Comedy Central, i en sèries de ficció com Acacias 38, Las chicas del cable o El incidente. A més de triomfar en xarxes socials i en plataformes digitals, Dávila ha sabut connectar amb diverses generacions gràcies a la seua mirada aguda i sense filtres sobre la vida quotidiana.
Ací van els seus “cinc de”:

OLIVES
Les olives són l’aperitiu perfecte. A més a més, tenen greixos saludables, que és el que dius per a justificar que t’has ventilat mitja llanda sense adonar-te’n. Obrir un pot d’olives és tota una experiència i et fa recordar tots eixos moments compartits amb amics en qualsevol terrassa. Un xicotet plaer al qual no renuncie mai.

CLÒTXINES
Les clòtxines són el marisc del poble: un mol·lusc humil ple de proteïnes i, per si fora poc, barat! També contenen vitamines i minerals. Un d’eixos ingredients que no em poden faltar en la compra de la setmana.

ANXOVES
Tenen omega-3, però sobretot actitud i caràcter. Per exemple, són perfectes per a alegrar una torrada. Pa, oli d’oliva i anxoves; no cal molt més per a ser feliç. Així de simple i així d’efectiu. Les anxoves també t’ajuden a cuidar el cor i tenen efectes antiinflamatoris. I això no és tot, perquè combinen de categoria amb plats molt diversos com ara pasta, ensalades o inclús truites.

SALMÓ
Ric en omega-3 i bo per al colesterol, el salmó és un peix que s’ha anat posant cada vegada més i més de moda. Seria eixe peix chic que ix en les portades de les revistes, irresistible i ideal (això sí) per als qui s’atrevixen a gastar un poc més de pressupost al supermercat. A més a més, és un peix versàtil que es pot preparar en un tres i no res i que es pot acompanyar de pasta, arròs o verdures.

ARRÒS INTEGRAL
L’arròs integral és eixe bàsic que no falla mai. Una font d’energia sense complicacions. Sí, d’acord, tarda un poc més a coure’s, però és perfecte per als dies que vols menjar sa sense tirar-te tres hores en la cuina. Crec que és l’ingredient ideal per a qui va amb pressa però no vol descuidar la salut. Li va bé a tot: verdures, llentilles, carn… i amb una bona salsa és directament imbatible.