Els Cinc de

QUIQUE DACOSTA

ELS CINC DE

Compartix

Per la realització d'este reportatge Quique Dacosta i Consum entreguen 500 € en aliments a la ONG Acción contra el hambre per al seu repartiment entre els més desfavorits.

Posseir tres estrelles Michelin, estar present en el rànquing dels 50 Best Restaurant i ser elegit Millor Restaurant Europeu no està a l’abast de qualsevol. Però gràcies al seu talent, la seua disciplina i tenacitat, Quique Dacosta ha assolit la glòria gastronòmica des del seu racó a Dénia. Imatge de la millor de la gastronomia de la Comunitat Valenciana (i Espanya) a tot el món, Quique és molt més que un creatiu gastronòmic: la seua faceta solidària és altament coneguda i en 2017 ha sigut nomenat ambaixador de Metges sense Fronteres.


Ací van els seus 5 de..:

TARONGES

A la Comunitat Valenciana, els cítrics són quasi com una insígnia. De nord a sud de la nostra comunitat, els camps de cítrics són una constant. La taronja és el cítric per antonomàsia ací. Dit això, vull destacar-la en particular com a ingredient fonamental de l’alimentació sana i, també, com a eix vertebrador de l’horta, de la vida creada al seu voltant i l’economia que històricament ha generat en el poble valencià. Representa, d’altra banda, un d’eixos productes màgics de qualitat que s’ha obert camí per tot Europa i que es reconeix. No deixar-la caure de l’arbre és hui la missió. 


OLI D'OLIVA VERGE EXTRA 

L’OOVE és quasi el resum o l’amplificació d’una gastronomia i una forma de vida. La mediterrània. Possiblement, al costat dels vegetals i la sal, és el fil conductor de la meua cuina, la meua idea de gastronomia i la meua forma de vida.


CACAUET

És una gran font d’energia que, ben distribuïda en la nostra dieta, és meravellosa. A la Comunitat Valenciana tenim una zona incomparable de producció artesanal, que és el Collaret. A més de les seues mil aplicacions a la cuina d’ací i de molts llocs del món com Tailàndia, el trie perquè des del cacauet s’ha creat el Pumply (pasta de cacauet) per a salvar vides als xiquets més desfavorits.


BRÒCOLI

Gaudisc infinitament de la textura del bròcoli. El seu sabor i les seues moltes possibles elaboracions. Però en gaudisc més des de quan li aplique elaboracions justes de cocció, com al vapor, que en manté intactes totes les propietats bones per al meu cos i salut. M’encanta menjar bròcoli.


ARRÒS REDÓ

L’arròs és possiblement l’únic producte vertebrador de la cultura de l’alimentació. Des de la mítica paella valenciana o l’arròs a banda fins als risottos italians o la cuina japonesa, però també, i per desgràcia, en alguns llocs del món on no hi ha molt més per emportar-sea la boca a part d’arròs.