Guia d'etiquetes de rentat i trucs per rentar roba

Arriba el moment de separar la roba per a ferla bugada i aleshores apareixen els dubtes: s’encollirà siho llave amb este programa?, Puc ficar la meua camiseta preferida al’eixugadora sense por?, Com ho planxe?

saber comprar

4 gener 2019

Compartix

Guía de etiquetas de lavado y trucos para lavar ropa

Totes les peces inclouen en l’etiquetatge les indicacions necessàries per a saber com les hem de “tractar” per a conservar-les en bon estat, el seu llibre particular d’instruccions. Val la pena detindre’s en cada símbol per a mantindre les cures idònies i disfrutar de la nostra roba durant més temps.


ELS SÍMBOLS

1) LLAVADA

La safa amb aigua: Indica el tipus de llavada recomanat: a màquina (apareixerà la temperatura aconsellable en graus), a mà (apareixerà un dibuix d’una mà a la safa) o si necessita una neteja en sec (la safa apareixerà ratllada).

El triangle: Indica si la peça admet lleixiu o blanquejadors o no n’admet. Si el triangle apareix ratllat vol dir que no has d’utilitzar lleixiu.¿ Y esto cómo se lava?

2) Eixugada

El quadrat: Esta icona indica com s’ha d’eixugar la peça: penjada (3 ratlles verticals), en horitzontal sobre una post (ratlla horitzontal)i fins i tot si s’ha de fer a l’ombra (cantó ombrejat).

El quadrat amb un cercle a dins: Indica si la peça admet eixugadora o no (apareixerà ratllat). Té indicacions sobre la temperatur aidònia representada amb fins a 3 punts (un punt, temperatura baixa; dos, mitjana; tres, temperatura alta).

¿ Y esto cómo se lava?

3) Planxada

La planxa: Indica la temperatura a què s’ha de planxar (amb punts xicotets, de menys a més).Si està ratllada, esta peça no es podrà planxar;si la creu apareix a baix, voldrà dir que no podràs utilitzar vapor.

¿ Y esto cómo se lava?

Consells pràctics

I si eres dels que sempre tallen l’etiqueta abans d’estrenar una peça de roba, seguix estos consells pràctics per a llavar-la en funció de cada teixit.

  • Cotó: El programa a 30º és perfecte,però no oblides que, en els primers, les peces fosques o decolor destinyen. Llava-les en solitari per a evitar problemes o utilitzar tovalletes per a capturar els colors. Si fas servir aigua calenta, obtindràs a canvi una peça d’unes quantes talles menys.
  • Sintètics: El polièster, la licra i altres materials similars es llaven sempre en aigua freda. No destinyen i s’adapten perfectament a les peces de l’apartat anterior, amb la qual cosa les pots llavar juntes i estalviar llum i aigua amb facilitat.
  • Llana: Exigix aigua freda. El programa dels 30°C és idoni, així que podries combinar cotó, acrílic i llana en una sola llavada.
  • Seda: És un material tan bonic com complicat de manipular, especialment si està mesclat amb algun altre. La llavada de peces delicades pot ser idònia sempre que siga amb aigua freda. Això sí, eixuga la peça penjant-la en un penjador a l’ombra i evita escórrer-la a mà, n’allargaràs la vida útil.

I per a mantindre la suavitat i l’elasticitat de la teua roba, recorda’t d’afegir en l’última rentada un poc de suavitzant.