Experiències per a regalar 

Els regals materials amb el temps queden en l’oblit. T’agradaria sorprendre regalant alguna cosa diferent? Et recomanem que regales experiències, moments.

és eco, és lògic

Compartix


La memòria és selectiva, per això recordem millor el que té més significat per a nosaltres, les experiències que ens han marcat en la nostra vida més que, per exemple, el que vam dinar ahir. El nostre cervell prioritza records gratificants sobre altres records, i els reforça amb la repetició quan descansem. Llavors, per què no regalem moments i experiències en estes dates? Segur que a les persones que més volem els encantaran, i al medi ambient també. 

4 idees de regals no materials inoblidables

No cal gastar-nos molts de diners per a mostrar l’amor i l’afecte que sentim per una persona. Podem regalar una cosa molt més valuosa: el nostre temps i atenció. A continuació et donem algunes idees perquè els regals d’enguany siguen inoblidables i també ecològics.


1. Un passeig pel bosc: acompanyar la nostra persona preferida o els nostres fills a caminar per la natura i recarregar piles és regalar temps i salut, dos de les coses més valuoses que tenim. Sempre és bon moment per a arreplegar tots els beneficis d’un bon bany de bosc i fer un poc d’activitat física suau que ens active el metabolisme i que també ens permeta respirar aire pur. Si anem amb xiquets, podem anar dient-los quin tipus d’arbres, plantes i flors i animals ens trobem en la ruta perquè aprenguen amb l’experiència i amb els cinc sentits: la forma de la fulla d’un xop, l’olor d’una margarida, el so d’un estornell... I si portem el dinar per a menjar allí, en plena naturalesa, millor encara. Això sí, tenint en compte que hem de deixar el lloc com ens l’hem trobat, arreplegant tots els nostres residus. Perquè siga més emocionant, podem planificar nosaltres el lloc triat i la ruta i portar la persona a qui fem el regal o la família en el cotxe amb els ulls embenats, perquè siga una veritable sorpresa. Segur que prop d’on vius hi ha paratges preciosos que val la pena visitar amb les persones que més vols.


2. Contemplar l’eixida o la posta del sol: parar-nos a contemplar moments bells de la natura amb les persones que més apreciem, com l’eixida o la posta del sol, és bo per a la salut mental, però també per al nostre cos, segons diversos estudis. Més enllà que dedicar temps a la contemplació i a la relaxació de la ment per a mitigar l’estrés diari és beneficiós per a tots, a més, l’exposició a la primera llum del dia millora el metabolisme i, fins i tot, està lligada a la pèrdua de pes. D’altra banda, des del punt de vista psicològic, parar atenció a la posta del sol i al moment que comença a fer-se fosc amb una simple contemplació fa que siguem conscients del cicle natural del dia i, amb això, les nostres activitats també s’acoblen a esta dinàmica que influïx en el nostre veritable rellotge, el natural. A més, està comprovat que l’exposició a la llum del sol millora l’humor i la salut, i el capvespre i l’alba són els moments més amables per a rebre’n els rajos sense que ens danye pell. Regalar este moment a les persones que més vols, amb una conversa pausada, serena i atenta, unit, per què no, a unes rialles, pot ser una experiència inoblidable.
3. Fer esport en companyia: quantes vegades hem deixat de practicar un esport o d’anar al gimnàs perquè hem tingut peresa de fer-ho sols? Una altra proposta de regal pot ser anar al gimnàs, a córrer o a caminar dos o tres dies a la setmana amb la parella, els fills o els amics. Amb este regal no només els donaràs el teu temps, sinó que també regalaràs salut i benestar. L’exercici físic fa que el nostre cos allibere endorfines, unes hormones que fan que ens trobem feliços i contents. I és que l’esport té grans beneficis psicològics per a les persones, per això moure’ns ens pot ajudar a trobar-nos molt millor.


4. Àlbum de fotos digital o mural de fotos: hui en dia, amb els mòbils, ens fem infinitat de fotos amb les persones que més apreciem, amb qui hem compartit un viatge, un aniversari o algun moment especial. Recopilar-les totes i fer-ne un mural o un àlbum digital pot ser també un regal perfecte que tampoc ens costarà molts diners. O simplement revelar una foto i posar-la en un marc pot ser un regal preciós i inoblidable. I si en la vostra família sou de celebrar-ho tot al voltant d’una taula, pots crear un àlbum de receptes familiars amb tots els ingredients i les formes de preparació, juntament amb les fotos en què heu disfrutat d’estos plats. Un regal original, a més, per a transmetre eixes “receptes de la iaia” de generació en generació.