Què necessites saber per a fer la compra durant el coronavirus? 

Fer la compra durant el coronavirus s’està convertint en una odissea. Estos consells t’ajudaran a fer-la d’una manera ràpida, segura i responsable.

saber comprar

Compartix


Estos dies estem davant d’una situació excepcional i tota la gent que pot s’està quedant a casa com a mesura preventiva davant del coronavirus. De fet, hi ha un moviment en este sentit que es coneix com #joemquedeacasa. Però, encara que estiguem a casa, una de les coses imprescindibles i permeses, tot i l’estat d’alarma, és anar a comprar. És en esta situació que ens sorgixen els dubtes: podem anar a comprar igual que abans? Quines mesures he de prendre per a anar al supermercat?

És important remarcar que el contagi del COVID-19 no es fa per ingesta, segons ha indicat l’EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària); per tant, hem d’estar tranquils davant la compra de qualsevol aliment. El que sí que hem de fer és extremar les precaucions durant la compra, perquè el contagi es contrau per via contacte.

Encara que no és obligatori anar al supermercat amb guants i màscara, hem de canviar alguns costums per a reduir el risc d’infecció. A continuació et donem uns consells per a fer una compra ràpida i segura: 

  1. Elabora una llista de la compra: planteja’t un menú setmanal i elabora la llista abans d’eixir de casa. Estalviaràs temps i compraràs només el que necessites.
  2. Tria l’hora més adequada: l’ideal és anar-hi quan l’afluència de gent siga més baixa. Ací no hi ha una regla fixa, cada súper tindrà les seues hores punta, però a poc a poc aniràs afinant. De tota manera, Consum ja limita l’aforament a les seues tendes i pren totes les mesures de precaució perquè el contacte entre clients i treballadors siga el mínim possible.
  3. Una compra, una persona: es recomana que siga només un membre de la família qui vaja a comprar. Com menys persones estiguen exposades al virus, millor.
  4. Dus la bossa de casa: és una manera de “controlar” l’exposició al virus. De tota manera, si utilitzes el carret de la compra o les cistelles, llava’t primer les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic i, en acabar, neteja-te-les de nou.
  5. Durant la compra:

a) Mantín la distància de seguretat d'un metre.

b) Tapa't amb el colze o amb un mocador quan esternudes o tusses i intenta no toar-te la cara.

c) No toques els aliments sense guants.

d) Ves a comprar tu a soles i porta la llista de la compra.

e) Usa mascareta, per la seguritat de tots.

f) Utiliza la targeta i evita pagar amb efectiu.6. A l’hora de pagar, millor amb targeta: mantín metre i mig de distància, tant amb altres clients com amb el personal de caixa. I, si és possible, paga amb targeta. Les monedes poden transmetre el virus més fàcilment, pel contacte amb més gent.

7. I a casa?: just quan arribem, es recomana que ens tornem a llavar les mans i guardem la compra. I, després, que llavem també les bosses de la compra a 60 graus, per a eliminar qualsevol tipus de microorganisme. Per descomptat, hem de mantindre la casa neta i desinfectada de forma permanen

Fes un consum responsable, evita comprar en excés i no contribuïsques al malbaratament alimentari.

Què passa si s’acaba el menjar?

El subministrament en els supermercats està garantit i es fa amb tota normalitat, per això és important la col·laboració de tots per a dosificar les compres i evitar aprovisionaments excessius.