Hummus de cigrons: el secret és eco

L’hummus de cigrons és un plat deliciós i saludable que podem preparar a casa en pocs minuts. A totes les propietats que ja té l’hummus per si mateix, podem afegir-ne una més si elaborem esta recepta amb ingredients ecològics. T’expliquem tots els passos per a preparar un hummus eco per a xuplar-se’n els dits!

és eco, és lògic

Compartix


L’hummus és un plat molt popular al llarg de tot l’Orient Mitjà. El Líban, Palestina, Turquia, Síria, Armènia, Xipre o Israel són els països principals on tradicionalment es prepara este plat, que des de fa uns anys s’ha popularitzat a Occident. En àrab, hummus significa simplement ‘cigró’. Bàsicament consistix en una crema de puré de cigrons cuits amb suc de llima, pasta de tahina (llavors de sèsam mòltes), all, oli d’oliva i sal. Alguns ingredients poden variar segons les variants locals.

Se servix habitualment en un plat o un bol, acompanyat per porcions de pa de pita que s’utilitzen per a untar. Això en la versió més purista; si volem convertir este plat en light, el podem acompanyar de verdures i hortalisses fresques tallades en bastonets (la carlota és perfecta). Si, per contra, ens abellix un plat més festiu, podem fer-lo untant xips de dacsa o de blat. Hi ha moltes receptes d’hummus que afigen altres ingredients com alvocat o remolatxa, per a donar-li color i un punt de sabor diferent. L’hummus és un plat que s’utilitza molt a la cuina vegetariana i vegana. Podem convertir-lo en un plat ecològic si utilitzem cigrons cuits de procedència ecològica per a preparar-lo.




L’hummus és perfecte per a prendre com a aperitiu o consumir-lo com a snack a mitjan matí o a mitjan vesprada. Per la seua composició, és molt més saludable que molts altres aperitius i a més fer-lo a casa és molt senzill. El cigró, el seu ingredient principal, és ric en proteïnes, fibra alimentària, àcid fòlic, potassi i fòsfor.

 L’hummus és un plat que s’utilitza molt a la cuina vegetariana i vegana.



Encara que al supermercat ja podem trobar-lo preparat, fer-lo a casa no ens portarà més de cinc minuts. I el resultat és espectacular!

Recepta d’hummus ecològic

INGREDIENTS:

• Un pot de mig quilo de cigrons cuits ecològics

• 1 all

• Un raget de suc de llima

• 2 cullerades grans de tahina (llavors de sèsam mòltes)

• 1/2 culleradeta de comí

• 1/2 got d’oli d’oliva

• 1 culleradeta de sal

• Un pessic de pebre roig dolç per a servir


PREPARACIÓ:

1. Cal rentar bé els cigrons davall l’aigua de l’aixeta. Escorre’ls i tira’ls al got de la batedora o al processador d’aliments. Podem apartar una cullerada de cigrons per a decorar l’hummus .

2. Hi afegim l’all pelat, la sal, el comí, el suc de llima, l’oli d’oliva i la salsa tahina. Ho batem bé fins que quede una mescla cremosa però amb cos. Si ens queda molt sec, hi podem afegir una miqueta d’aigua fins que quede la textura desitjada.

3. El servim en un plat o en un bol amb un poc de pebre roig dolç i un raget d’oli d’oliva