La llista de la compra perfecta

T’expliquem com es fa una llista de la compra perfecta: bàsica, barata i saludable. Descobrix-la ara!

saber comprar

Compartix

Moltes vegades els clients acudixen als supermercats sense tindre clar el que volen comprar o amb una llista de la compra orientativa. Perquè això no ens passe, abans d’anar al supermercat és interessant consultar els aliments i productes que encara tenim en casa i així serem conscients del que realment necessitem, comprarem només el que necessitem, evitarem tirar menjar i estalviarem. D’esta manera serà més fàcil fer una llista de la compra bàsica i barata.

Menja millor: aprén a fer una llista de la compra saludable

Moltes vegades volem menjar sa, però arriba el moment de fer la llista de la compra i, com que no tenim clar el que hem de menjar durant la setmana, triem aliments que s’allunyen de la idea inicial. Per això, pot ser de gran utilitat fer un menú setmanal variat que incloga aliments de tots els grups nutricionals i així podrem fer una llista de la compra sana.

  •  Inclou verdures en tots els dinars i sopars, tant en ensalades com saltades, torrades, bullides, en cremes, etc. A més, assegura’t que siguen de temporada, en este cas espinacs, albergines, carabassetes, cebes, alls, etc., ja que la despesa serà menor.
  • És important que en cada menjada hi haja una ració o dos de proteïna (carn, peix, ous, llegums o lactis).
  • Els hidrats de carboni/greixos no poden faltar, des d’oli d’oliva verge extra fins a fruita seca, alvocat, pasta, quinoa, creïlla, moniato…
  • Finalment, la fruita variada i, una vegada més, de temporada. En esta època tenim maduixes, mandarines, nispros, taronges, plàtans, etc. A més, la fruita es podria acompanyar de xocolate de més de 70% de cacau, de fruita seca o d’un iogurt natural.

Com podem fer una llista de la compra perfecta?

Una vegada som conscients dels aliments i els productes que tenim en casa, podem començar a elaborar la llista de la compra. Però, per a continuar evitant excessos i mantindre un consum conscient i saludable, és important tindre en compte el següent:

  • Tindre en el cap un preu estimat del que et vols gastar et pot ajudar a evitar despeses innecessàries.
  • Basar la llista de la compra en un menú setmanal saludable i variat et permetrà delimitar la selecció de productes.
  • Moltes famílies tenen horaris molt variats i només coincidixen a l’hora de dinar o de sopar, per treball, escola, etc. Si és una llista de la compra mensual o setmanal, conéixer les dinàmiques o els horaris habituals de les persones amb què convius pot ser útil a l’hora de comprar més o menys productes.
  • Ordenar la llista de la compra per grups concrets (neteja, llegums, fruita i verdura, congelats…) et permetrà estalviar temps i diners, ja que t’ajudarà a no desviar-te del que necessites.
  • Incloure diversos productes de marca blanca en la compra, a més que cada vegada presenten una qualitat més bona, pot suposar un estalvi a la llarga.