Com es prepara la piscina per a l’hivern? 

T’expliquem com es prepara la piscina per a l’hivern i el manteniment que has de fer en esta època. No et perdes els millors consells.

a examen

Compartix


S’acosta el final de l’estiu i això significa (entre altres coses) que toca deixar arrere les llargues hores que hem passat en la piscina refrescant-nos. No obstant això, la fi de la temporada d’estiu no significa que ens hàgem de desentendre de la piscina. De fet, per molt que ens resistim, perquè suposa el comiat definitiu de les vacances, cal preparar la piscina per a l’hivern, no només per una qüestió ecològica i econòmica, sinó perquè tindre-la en bon estat per a la pròxima temporada serà crucial per a continuar disfrutant-la en gran.

Com es prepara la piscina per a l’hivern?

Preparar la piscina per a l’hivern és una cosa que hem de fer independentment de com de dura siga esta estació en la zona on visquem. Inclús encara que les temperatures no baixen massa, la humitat i la falta de sol poden causar danys al jardí, i també a la piscina.

Així doncs, vegem els consells. Una de les primeres recomanacions per a preparar la piscina desmuntable per a l’hivern és que no hem de buidar-la. De fet, amb els tractaments adequats, es pot allargar la vida de l’aigua de la piscina fins a cinc o sis temporades més. Això per no parlar de com de poc respectuós amb el medi ambient és el fet de buidar i omplir la piscina en cada estació, sumat al desemborsament econòmic que comporta este gest.

Sabent que deixarem l’aigua en la piscina, primer hem d’eliminar la brutícia que puga haver-hi. Si hem mantingut l’aigua fins a la tardor per a preparar la piscina per a l’hivern, vorem que ja hi ha fulles o residus vegetals en la superfície. Perquè no es podrisquen a l’hivern i per a deixar l’aigua ben neta, n’hem d’eliminar la brutícia. També cal revisar els skimmers, els filtres, la depuradora (que sí que buidarem d’aigua), el motor i les parets per a deixar-ho tot en bon estat. A més, hem de fer el mateix amb les pastilles de clor que puguen haver quedat tant en l’skimmer com en el dosificador flotant.

Utilitzar un producte hivernador en el perímetre de la piscina és crucial per a deixar-la a punt per a l’estació més freda; però, això sí, abans d’usar-lo, haurem de revisar el clor i el pH. Per exemple, perquè el producte hivernador actue correctament, el valor del pH de l’aigua ha d’oscil·lar entre 7,2 i 7,4. En qualsevol cas, sempre està bé comprovar les instruccions del fabricant abans d’usar el producte hivernador i assegurar-nos de les proporcions i dosis (en alguns casos, potser cal tornar a afegir-li el producte durant l’hivern). Una vegada abocat el producte hivernador, posarem en marxa la depuradora durant huit hores perquè es mescle correctament.Utilitzar un producte hivernador en el perímetre de la piscina és crucial per a deixar-la a punt per a l’estació més freda; però, això sí, abans d’usar-lo, haurem de revisar el clor i el pH. Per exemple, perquè el producte hivernador actue correctament, el valor del pH de l’aigua ha d’oscil·lar entre 7,2 i 7,4. En qualsevol cas, sempre està bé comprovar les instruccions del fabricant abans d’usar el producte hivernador i assegurar-nos de les proporcions i dosis (en alguns casos, potser cal tornar a afegir-li el producte durant l’hivern). Una vegada abocat el producte hivernador, posarem en marxa la depuradora durant huit hores perquè es mescle correctament.

Una possible gelada a l’hivern pot causar moltes destrosses. Per això, convé fer tots els possibles per a previndre-ho. Cal baixar l’aigua per davall dels skimmers (uns 20 cm són suficients) i afegir-li alguns bidons o botelles de plàstic mig plenes per a evitar que l’aigua es gele  i puga fer malbé les parets de la piscina. També és interessant cobrir la piscina amb una lona de protecció, i així, contribuir a mantindre l’aigua més neta i que, d’altra banda, necessite menys productes químics.

Un altre aspecte interessant és netejar i assecar les vàlvules de la piscina, així com afegir-los lubrificant perquè no es ressequen i no coste obrir-les la pròxima vegada que la usem. Finalment, preparar la piscina desmuntable per a l’hivern suposarà que l’haurem de revisar de tant en tant al llarg dels pròxims mesos per tal d’assegurar-nos que tot està en ordre.

Costa posar-se a preparar la piscina per a l’hivern; però de segur que, amb estos consells, serà increïblement fàcil disfrutar-la l’estiu que ve. Ànim!