Propietats de l’all negre
L’all negre no pica i no repetix. És un tipus d’all fermentat i prové de l’all comú. Vols saber-ne més, sobre este ingredient? T’ho contem!
a examen
Compartix
Diuen que evoca l’umami, eixe quint sabor del món asiàtic. L’origen de l’all negre se situa a Corea, encara que ràpidament es va estendre per Tailàndia i el Japó, per saltar més tard a altres continents. Als Estats Units li van conferir la condició de superaliment. Els americans no van tardar a destacar-ne les propietats antioxidants, estimulants i beneficioses per al trànsit intestinal, entre altres bondats. És així com finalment va arribar a Europa, on s’ha convertit en un aliment comú dins de moltes llars. La teua pot ser la pròxima, ja que té nombrosos beneficis, s’integra bé en la dieta i és fàcil de trobar.
Com es fa l’all negre
Si t’imagines els collidors d’all negre, res més lluny de la realitat. Es tracta d’una variant de l’all comú, obtinguda mitjançant un procés de fermentació molt lent. El bulb se sotmet durant setmanes a calor constant en condicions d’humitat (reacció de Maillard). El resultat és un all fosc, amb una mida lleugerament reduïda, de textura gomosa i blana. Pel fet de deixar-lo oxidar, el seu gust també es modifica substancialment, de manera que es fa lleugerament dolç i àcid. I el millor de tot: és menys olorós i no repetix.
Beneficis de l’all negre per a la salut
Alguns nutricionistes recomanen consumir d’un a tres alls negres de manera diària. Això es deu als nombrosos beneficis per a la salut que se li atribuïxen, com ara:
• L’all negre conté el doble d’antioxidants que l’all cru, de manera que es convertix en un aliat per a alentir el procés d’envelliment.
• És un aliment ric en proteïnes, que contribuïxen a conservar la massa muscular.
• Ric en vitamines i minerals com el potassi i el fòsfor.
• Rico en fibra, que afavoreix el trànsit intestinal.
L’all negre en la teua vida: comprar-lo, cuinar-lo
Podem trobar-lo al supermercat en un còmode format envasat. Comprar all negre
Quant a la cuina, les opcions són infinites. L’all negre es pot consumir cru, però també es pot utilitzar en les mateixes receptes que l’all blanc. Des dels saltats de verdures fins als arrossos, passant per les pastes i les salses, i fins i tot recobrint la superfície d’una torrada o pizza. Una miqueta d’imaginació fa possible disfrutar del sabor i els beneficis d’este aliment, que ha arribat per quedar-se.