Propietats de la gelea reial

Les propietats de la gelea reial fan que siga un complement alimentari ideal per a dur una vida saludable. Destaca especialment pels minerals i les vitamines que té.

a examen

Compartix


La gelea reial és una substància que segreguen les abelles obreres joves. Este líquid de color groguenc servix per a alimentar l’abella reina i les larves durant els seus primers dies de vida. Per la composició que té, és un complement alimentari únic i amb potents efectes terapèutics. Encara que es pot prendre durant tot l’any, la gelea reial és un gran aliat durant els canvis estacionals, però sobretot en els mesos més freds de l’hivern.


Composició nutricional de la gelea reial

La gelea reial està composta en un 60% d’aigua. La resta de la composició correspon a sucres,  especialment glucosa i fructosa, proteïnes i greix. Conté tiamina i riboflavina, a més d’antibiòtics naturals, albúmines i aminoàcids com l’arginina, la serina o la glicina.


Beneficis de prendre gelea reial

- Aporta energia: contribuïx que les persones tinguen més vitalitat.

- Apuja l’ànim: la gelea reial conté triptòfan, essencial per a la producció de melatonina, l’hormona de la felicitat. Per això es recomana en situacions d’astènia o decaïment.

- Prevé les infeccions: l’àcid 10-hidroxidecenoic (HDC) que conté és molt valuós per la seua acció antibiòtica, que prevé les infeccions.

- Protecció immunològica: Estimula la producció de cèl·lules que protegixen el nostre organisme.


 
Com es pot prendre la gelea reial?

La gelea reial se sol trobar fresca o liofilitzada en ampolletes o en pastilles. Per a aprofitar-ne tots els beneficis, es recomana prendre’n una dosi al matí en dejú, posar-la davall la llengua i deixar que es diluïsca en el cas de la gelea reial fresca.


Contraindicacions de la gelea reial

Encara que no és el més normal, hi ha alguns casos en què pot no ser recomanable consumir gelea reial o en què hem de consultar el metge abans de prendre’n i respectar la dosi recomanada.