Regals sostenibles que tenen cura del planeta 

Els regals sostenibles ens comprometen a tindre cura del medi ambient. No et perdes estes idees perquè quan faces regals, apostes per un consum responsable.

és eco, és lògic

Compartix

Nadal és una època de l’any que es caracteritza per compartir moments amb familiars i amics. Molta gent aprofita estes festes per a intercanviar regals. No obstant això, has pensat en l’impacte que tenen els regals en el medi ambient?


Consumir de manera responsable és una de les millors maneres que tenim d’intentar minimitzar les conseqüències del canvi climàtic. Ara que s’acosten festes en què els regals són una part important de la tradició, et proposem fer regals de manera ecològica.

  

Què és un regal sostenible

Un regal sostenible és un regal respectuós amb el medi ambient, que s’ha produït en condicions justes per a les persones, que s’ha creat a partir de materials reciclats i reciclables i que deixa una petjada ecològica baixa. Una elecció responsable que aposta pel benestar del planeta. Estos tipus de regals s’han concebut des del respecte i la protecció a la natura, amb la finalitat de minimitzar el nostre impacte.


Això seria en cas que volguérem regalar un objecte, perquè també pot ser una experiència, com ara muntar en globus, unes entrades per al teatre o una activitat a la muntanya. Però, inclús en estos casos, si vols triar els regals seguint criteris de sostenibilitat, pots, per exemple, descarregar les entrades en el mòbil per a evitar utilitzar paper i tinta o anar, si pot ser, en transport públic fins al lloc que has triat.


 Idees eco per a regalar

  • Els regals artesans, reciclats o no contaminants són algunes de les opcions que s’han de tindre en compte. Si optem per este tipus de regals, també ajudarem a reduir la quantitat de residus que generem cada dia.
  • La roba reciclada o de segona mà pot ser una opció de regal sostenible que contribuirà a minimitzar els residus tèxtils en el món i a donar una segona vida a un producte; a més, d’esta manera reduirem l’impacte mediambiental.
  • Si preferixes regalar roba nova, fixa’t que els materials que s’utilitzen en la confecció siguen sostenibles, com ara de cotó ecològic o orgànic; que no s’hi usen insecticides, pesticides ni fertilitzants químics, per tal que s’afavorisquen els cicles naturals de la terra, i que no s’utilitzen substàncies tòxiques en els processos de filat i producció.
  • Una tassa de café o una botella d’aigua reutilitzable per a l’oficina. D’esta manera evitarem utilitzar gots d’un sol ús i minimitzarem els residus que generem cada dia.
  • També podem inspirar-nos en la natura a l’hora de fer regals, com ara aliments ecològics, cremes o perfums orgànics, sabó natural i artesà, l’equipament d’un minihort de plantes aromàtiques amb el qual cultivar els propis ingredients en casa… En el cas de la cosmètica, hi ha productes orgànics, vegans i 100% naturals.
  • Pel que fa a colònies i perfums, també n’hi ha de naturals i ecològics, elaborats a partir d’ingredients naturals, amb alcohol de blat ecològic, sense estabilitzants ni colorants. A més, n’hi ha de recarregables, perquè es puga reutilitzar el primer envàs del perfum i que així es generen menys residus.
  • També podem regalar experiències que, amb un poc de creativitat i imaginació, poden ser el regal més ecològic: un passeig a boqueta nit o de bon matí a la platja, una ruta de senderisme, entrades per al cinema, per al teatre o per al planetari, preparar el menjar preferit a la nostra parella o un “val de temps” per a gastar-lo amb la persona que estimem.


SABIES QUE… També podem reduir la petjada ecològica dels regals canviant el tipus d’embolcall que fem servir. Si utilitzem paper convencional, només el podrem usar una vegada, mentre que si optem per un altre tipus de material, com ara paper de periòdic, revistes, teles… minimitzarem el nostre impacte en l’entorn, ja que alhora que reutilitzem, evitem consumir tants recursos naturals com ho faríem amb el paper convencional.