Tipus de còctels casolans per a tota la família
Arriba el bon temps i, amb el sol i la pujada de les temperatures, cada vegada ens abellixen més les begudes refrescants. És un plaer disfrutar-les i preparar-les es pot convertir en un bon passatemps per a disfrutar en família. Et donem unes idees per a preparar còctels casolans per a tots els gustos.
a examen
Compartix
Els còctels són combinacions harmonioses d’ingredients que es convertixen en begudes. A més de la clàssica distinció amb alcohol o sense, es poden dividir en diferents grups segons el mètode d’elaboració, els ingredients principals o, com en este cas, la funció principal.
Aperitius
- Se servixen en poca quantitat.
- Tenen un sabor generalment sec i alta graduació alcohòlica.
- Generen sensació de fam.
- Preparats a base de vodka, rom blanc o ginebra.
- La majoria tenen sabors de fruita cítrica: taronja, llima, mandarina o també meló i raïm.
- El clàssic seria el martini.
Digestius
- Se servixen en poca quantitat.
- Tenen una graduació alta i un sabor molt dolç, a base de licors cremosos.
- Són ideals per a després de les menjades i se solen acompanyar d’herbes com la menta, que faciliten la digestió.
- En este grup hi hauria el gintònic, que mescla ginebra amb tònica.
Refrescants
- Són begudes que se servixen en format més gran perquè tenen com a finalitat calmar la set i la calor.
- Es preparen amb menys alcohol, i fins i tot sense.
- Tenen un component més festiu que la resta i prevalen les combinacions més atrevides i la decoració.
- Un exemple en seria la pinya colada.
Reconstituents
- Entre els ingredients tenen elements nutritius.
- Són rics en vitamines i proteïnes.
- S’hi utilitzen fruites, ous, xocolate o llet.
- Un dels més representatius en este grup és el bloody mary.
Estimulants
- Incrementen els nivells d’atenció.
- Se servixen calents i molt especiats. Canella, anou moscada o clavell poden ser alguns dels seus components.
- En els casos menys recomanats, es mesclen amb begudes energitzants o que tenen un gran contingut de cafeïna.
- Este seria el cas del còctel de café o del típic vi calent i especiat que es pren a l’hivern a les zones més fredes d’Europa.