Tipus de xampú

Cabell gras, sec, llis, rissat, crespat... Hi ha tants tipus de cabells com xampús! Descobrix amb nosaltres els diferents tipus de xampús que hi ha.

a examen

Compartix

Tipus de xampú: descobrix quin és el millor per a tu

Actualment hi ha tants tipus de cabells com persones al món. Totes, amb diferents problemes o necessitats, però també amb diferents solucions. I és que, hui dia, tot està inventat i és igual si tens el cabell tenyit, rissat, llis, fi, gras, sec, crespat… Hi ha un xampú amb la formulació perfecta per a tu!

Ja no hi ha excuses per a cuidar-te la salut capil·lar i lluir una melena perfecta tot l’any. Vols descobrir quins tipus de xampú hi ha i quin és el més adequat per a les teues necessitats? Pren nota, perquè a continuació t’ho expliquem.


Tipus de xampú segons la forma del cabell

La forma del cabell determina quins productes cal utilitzar. I és que, encara que a simple vista podem trobar la principal diferència entre el cabell llis i el cabell rissat, n’hi ha moltes més. El cabell llis tendix a ser menys poblat, més fi i, entre altres coses, sol trencar-se i greixar-se amb més facilitat. En el cabell rissat passa tot el contrari: sol ser més sec i necessita més dedicació perquè els caragols queden solts, hidratats i bonics.

Encara que es poden donar diferents circumstàncies en un mateix tipus de cabell, hui dia hi ha xampús que donen resposta a les característiques comunes que comprenen els dos grups.

  • Xampú per a cabells llisos: aquest tipus de cabell, generalment, sol ser més fi i necessita un xampú que aporte volum i textura, però que no l’endurisca.
  • Xampú per a cabells rissats: esta classe de cabell absorbix molt més la humitat i és molt porós, per la qual cosa busca un xampú molt hidratant, normalment compost per diferents olis perquè els rissos queden hidratats, solts i definits.


Tipus de xampú per a necessitats especials

Tots els cabells s’enfronten a diferents necessitats, però molts tenen particularitats especials que cal tractar adequadament, començant per com els llavem.

  • Cabells grassos: el cabell gras és aquell que produïx greix en excés i tendix a vore’s brillant poc després de llavar-lo, sobretot, en la zona de les arrels. Esta classe de cabell necessita un xampú per a cabell gras que continga ingredients capaços de restaurar el cuir cabellut i equilibrar la producció de seu, però que conserve l’aspecte brillant.
  • Cabells secs o deshidratats: encara que habitualment els cabells rissats solen ser els més secs, també hi ha cabells llisos que necessiten un extra d’hidratació. El cabell sec sol tindre les puntes obertes, un tacte aspre i s’encrespa. Esta classe de cabell necessita un xampú hidratant, compost per ingredients que en suavitzen la textura i li donen un aspecte brillant i sedós.
  • Cabells tenyits: el cabell tenyit perd color i brillantor amb cada llavat, per tant, els productes protectors del color són molt importants perquè eviten que la cutícula capil·lar s’òbriga tant i perda tant de color. A esta classe de cabell li cal un xampú protector del color, sense silicones o sulfats, ja que estos arrosseguen els pigments del cabell i, a més, poden arribar a ressecar-lo en excés. Cal destacar que els cabells tenyits de ros són els que més patixen l’oxidació de cabell i més es ressequen. A més, el color ros és molt difícil de mantindre, ja que amb cada llavat el color s’oxida i pot arribar a tornar-se taronja, groc o, fins i tot, verd, quan entra en contacte amb diverses substàncies com el clor. És per això que els cabells rossos platí o blancs necessiten un xampú silver o violeta que en matise el color gradualment.
  • Cabells amb caspa: la caspa és la descamació de la dermis del cuir cabellut i apareix per la proliferació anormal d’un microorganisme que és present de manera natural en la nostra pell. Este fong es desprén (caspa seca) o s’apega (caspa grassa) en el cuir cabellut formant unes escates blanques molt poc estètiques. Per a tractar esta afecció, el principal és optar per un xampú purificant amb ingredients com la menta, per exemple, que eliminar l’aparició d’este fong.
  • Per a la caiguda del cabell: cada dia, tots perdem entre 50 i 100 cabells, però a vegades se’n cauen més a causa de factors externs com, per exemple, la mala salut, l’estrés, els canvis d’estació, desequilibris hormonals, etc. En este cas, és convenient utilitzar un xampú anticaiguda que netege amb profunditat el cabell i ajude a enfortir el fol·licle pilós.

Nous formats de xampú

Com en la moda, tot torna, però millorat, i és que molts dels formats de xampú que abans gastaven les mares o iaies han arribat per quedar-se.

  • Xampú sec: alguna vegada t’ha passat que t’has llavat els cabells la nit anterior i t’has alçat amb les arrels grasses? Si t’ha passat, este xampú serà el teu gran aliat. Amb el xampú sec no necessites aigua per a donar-li a la cabellera un aspecte fresc, net i amb volum. I és que este xampú en esprai s’aplica en les arrels del cabell i absorbix l’excés de greix o seu que estes han produït: uns minuts després d’aplicar-lo, es freguen les arrels per a eliminar-ne les restes i… voilà! Este xampú substituïx les pólvores de talc o la farina d’arròs que s’utilitzaven antigament per a exercir la mateixa funció.
  • Xampú en pastilla: esta classe de xampú, que emula els sabons antics, ha sorgit durant els últims anys com una opció més respectuosa amb el medi ambient, ja que el xampú sòlid no necessita envàs de plàstic per a conservar-se ni per a transportar-se. Una opció perfecta no només per als més compromesos amb el medi ambient, sinó també per als més viatgers, que poden disfrutar del seu xampú preferit en qualsevol lloc del món.