Tipus de suavitzant per a la roba

Coneix els diferents tipus de suavitzants per a la roba i tria l’ideal per a donar suavitat i frescor als teixits. Fes que la teua roba se senta millor!

a examen

Compartix


Per què convé utilitzar suavitzant per a la roba?

Els suavitzants per a la roba són un tipus de detergent que contenen substàncies anomenades “tensioactius catiònics”. Estos elements s’adherixen a la superfície dels teixits i els proporcionen suavitat i aroma. Durant el cicle de llavada, els suavitzants s’introduïxen en les fibres dels teixits per formar una capa fina de productes químics que reduïxen la fricció i l’aspror de les llavades en la roba. El pas per la llavadora fa que, amb el temps, la fricció mecànica i la duresa de l’aigua incidisquen en els teixits i les peces de roba acaben tornant-se aspres. Un bon suavitzant té com a principal objectiu mantindre una agradable sensació dels teixits i aportar un aroma atractiu.

Tanmateix, és cert que no hem d’utilitzar suavitzant en tots els tipus de roba, com ara en la roba tècnica d’esport o en la llana. En el cas de la roba esportiva, el suavitzant en satura les fibres i impedix que els seus teixits conserven les qualitats de transpiració. I, en el cas de la llana, el suavitzant reduïx la capacitat d’este teixit natural per a regular la temperatura i, sobretot, la humitat.Quins tipus de suavitzants per a la roba hi ha?

Hui dia podem trobar en el mercat suavitzants de dos tipus principalment, els concentrats i els no concentrats, que seria una de les principals diferències. La major part d’un suavitzant és aigua; el que queda quan tota esta aigua i les substàncies volàtils s’evaporen és l’extracte sec, que a més és el principal indicador de com de diluït està el producte.

També trobem en els lineals del supermercat suavitzants hipoal·lergògens, recomanats per a les persones al·lèrgiques perquè usar la roba tractada amb este suavitzant no crea cap classe d’irritació en la pell.

Una altra de les diferències a l’hora de triar el suavitzant és el format en què el consumirem:

  • Suavitzant líquid: és el més utilitzat pels usuaris. Per a usar-lo, n’afegirem la quantitat recomanada pel fabricant en l’etiqueta.
  • Suavitzant en cristall o granulat: està fabricat amb llana o plàstics sense BPA (plàstic lliure de bisfenol) resistent a la calor. Per contra, actua amb menys eficàcia en alguns teixits, en els quals pot deixar un tacte de rigidesa o aspror.
  • Tovalletes per a assecadores: son tovalloletes humitejades amb suavitzant que s’afigen en l’assecada de la roba. Són molt fàcils d’usar.