Els Cinc de

José Ribagorda

José Ribagorda
José Ribagorda

ELS CINC DE

23 maig 2018

Compartix

 

Per la realització d’este reportatge, Juan José Ribagorda i Consum entreguen 500 € en aliments a la ONGD Anidan per al seu repartiment entre els més desfavorits.


José Ribagorda és un dels rostres més coneguts de la xicoteta pantalla. Després de passar una llarga temporada en TVE al capdavant dels informatius del cap de setmana, on va arribar a ser subdirector de Los Desayunos de TVE, en 2006 va fer el salt a Tele 5, on ha continuat desenvolupant la seua trajectòria professional conduint diferents espais informatius. En l’actualitat el periodista presenta els informatius del cap de setmana al costat de la seua companya Carme Chaparro. Ribagorda és un amant de la gastronomia i un gran divulgador gastronòmic. El seu blog ‘De las cosas del comer’ és un bon exemple de la seua faceta com a cuiner i gastrònom.


Açí van el seus "cinc de":

 

PA

Per a mi és fonamental, llàstima que siga difícil trobar llocs on es venga pa de veres. M’agrada el pa elaborat amb massa mare, d’eixos que duren tres dies i que fan olor de pa. No suporte els pans congelats. Sóc molt exigent amb el tema dels forns. Per a desdejunar sempre prenc unes torrades amb oli d’oliva, all i tomaca. Comence el dia amb gust de pa i vaig buscant els llocs que l’elaboren més bé, fins i tot quan vaig de viatge m’emporte pa d’algun forn perdut que l’elabora com es feia abans.


VERDURES

M’apassionen les verdures que utilitze per als guisats que cuinem a casa. Porros, cebes, tomaques, carabassetes i sobretot carlotes, que la meua filla devora crues. Utilitzem verdures per a quasi tot el que preparem.


VI

Sóc un amant del vi, menge amb vi i quan estic relaxat amb els amics o la meua dona, sempre prenem una copa de vi amb un aperitiu. Un pica-pica d’eixos que et deixen nou. A ma casa sempre hi ha una botella de vi per a obrir en qualsevol moment.


ALADROCS

És un d’eixos productes als quals no em puc resistir, m’apassionen arrebossats. La peixateria és una de les meues zones més visitades dels supermercats i en este tema també sóc exigent. La meua dona i la seua família són de Galícia, així que el peix i el marisc han de tindre els seus segells d’origen, la zona de pesca i totes les garanties de qualitat.


CARAGOLINS

No és el marisc més exclusiu del món però m’encanta. Els divendres a casa sempre fem un sopar una miqueta especial, la meua família comença el cap de setmana i jo em prepare per als informatius. Comprem alguna delicadesa que ens agrada per a fer-nos un xicotet homenatge en la setmana. Si hi ha caragolins, que no sempre és fàcil, i de bona qualitat, acaben sempre en la meua cistella de la compra.