Aperitius saludables

Comparte

Baba Ganoush

Ingredients (4 persones)

240 g d’albergines
30 g d’oli oliva verge extra
10 g de sèsam torrat
2 g de comí mòlt
50 ml de suc de llima
1 all
Sal
Pebre

Preparació

  • Renta les albergines i eixuga-les. Torra-les senceres al forn durant 30-40 minuts a uns 180 ºC. Una vegada estiguen fetes, lleva’ls la pell i xafa la polpa amb una forquilla o amb una batedora. Deixa-les refredar.
  • Afig-los mitja culleradeta de comí, l’all, una cullerada de sèsam torrat i xafat en un morter, sal, pebre, l’oli i el suc de llima.
  • Servix-ho amb bastonets de pa o de verdures per a sucar, o col·loca la crema en culleretes individuals, sobre les quals pots posar un filet d’anxova.

Informació Nutricional (per ració)

 

All negre i guacamole 

Ingredients (4 persones)

120 g de tomaca
120 g d’alvocat
100 g de ceba morada
10 g de coriandre fresc
2 g de xili mòlt
5 ml de suc de llima
2 alls negres
Sal
Pebre negre mòlt

Preparació

  • Escalda la tomaca per a poder pelar-la millor. Fes-hi un tall en forma de creu a la base i submergix-la en un casset amb aigua bullint durant 30 segons, passa-la a un bol amb aigua freda i deixa-la refredar. Pela la tomaca i talla-la en daus xicotets. Escorre-la bé sobre un colador perquè amolle tot el líquid.
  • Pela la ceba i pica-la finament. Col·loca-la en un recipient profund juntament amb la tomaca escorreguda. Pica les fulles de coriandre i agrega-les juntament amb el xili mòlt, el suc de llima i l’all negre picat. Incorpora-hi la carn de l’alvocat i xafa-ho tot amb una forqueta al mateix temps que ho mescles bé. Salpebra-ho al gust.

Informació Nutricional (per ració)

Dip de Tiramisú

Ingredients (4 persones)

150 g de formatge d’untar
100 g de formatge mascarpone
50 g de sucre en pols
10 g de cacau en pols
3 g de café instantani
2 ml d’extracte de vainilla

Preparació

  • Col·loca en la batedora els formatges amb el sucre en pols i bat-ho fins que estiga esponjós.
  • Incorpora-hi el café en pols i la vainilla.
  • Passa-ho a un bol per a servir-ho i empolvora-ho amb el cacau en pols
  • Servix-ho acompanyat de galletes.


Informació Nutricional (per ració)