Suquet de llamàntol

Ingredients per a 4 persones:

   2 llamàntols

   1 gotet de brandi o conyac

   2 l de fumet de peix

   1 tomaca

   1 ceba tendra

   2 porros

   2 carlotes

   1 fulla de llorer

   Alls

   Oli d’oliva verge extra

   Sal

   Pebre negre

   Julivert (opcional)

Pescados

Compartix

ELABORACIÓ

1. Separa els caps i les cues del llamàntol.

2. Talla les cues a trossos i salpebra-les.

3. Guarda els sucs que han amollat. 

4. Pica la ceba, el porro i la carlota i estova’ls a foc lent.

5. Tira-hi un dels caps de llamàntol xafat abans amb un morter.

6. Sofrig-ho i tira-hi el brandi o conyac.

7. Deixa-ho coure fins que s’evapore l’alcohol.

8. Afig la tomaca ratllada i la sal i ofega-ho 2 minuts.

9. Tira-hi la mitat del fumet de peix i una fulla de llorer.

10. Deixa-ho coure 20-25 minuts.

11. Tritura-ho tot i passa-ho per un colador fi.

12. Tira-hi la resta del fumet, l’altre cap de llamàntol i les cues trossejades.

13. Cuina-ho tot durant 10 minuts o més.

 

CONSELL: Si vols una crema amb més consistència, diluïx un poc de maizena en aigua freda, afig-la a la crema i cuina-ho 5 minuts més.