Suquet de llamàntol
Ingredients per a 4 persones:
• 2 llamàntols
• 1 gotet de brandi o conyac
• 2 l de fumet de peix
• 1 tomaca
• 1 ceba tendra
• 2 porros
• 2 carlotes
• 1 fulla de llorer
• Alls
• Oli d’oliva verge extra
• Sal
• Pebre negre
• Julivert (opcional)
Pescados
Compartix
ELABORACIÓ
1. Separa els caps i les cues del llamàntol.
2. Talla les cues a trossos i salpebra-les.
3. Guarda els sucs que han amollat.
4. Pica la ceba, el porro i la carlota i estova’ls a foc lent.
5. Tira-hi un dels caps de llamàntol xafat abans amb un morter.
6. Sofrig-ho i tira-hi el brandi o conyac.
7. Deixa-ho coure fins que s’evapore l’alcohol.
8. Afig la tomaca ratllada i la sal i ofega-ho 2 minuts.
9. Tira-hi la mitat del fumet de peix i una fulla de llorer.
10. Deixa-ho coure 20-25 minuts.
11. Tritura-ho tot i passa-ho per un colador fi.
12. Tira-hi la resta del fumet, l’altre cap de llamàntol i les cues trossejades.
13. Cuina-ho tot durant 10 minuts o més.
CONSELL: Si vols una crema amb més consistència, diluïx un poc de maizena en aigua freda, afig-la a la crema i cuina-ho 5 minuts més.