All i pebre de rajada
Ingredients per a 4 persones:
• 2 ales de rajada
• 30 g d’ametles
• 1 tros de pa dur
• 3 alls grans
• 1 kg de creïlles
• Pebre roig dolç
• Sal
• Oli d’oliva verge extra
• 1 bric de caldo de peix
Pescados
Compartix
ELABORACIÓ
PER A LA PICADA
1. Talla el pa en 8llesques.
2. Frig-lo amb els alls iles ametles.
3. Pica-ho tot en un morter o en una picadora.
PER A LES CREÏLLES, ELCALDO I LA RAJADA
1. Pela les creïlles i talla-les amb un esclafit.
2. Frig-les en una olla, sala-les al gust i tira-hi la picada.
3. Afig-li el pebre roig dolç i ofega-ho fins que els ingredients estiguen ben integrats.
4. Tira-hi el caldo de peix.
5. Cuina-ho a foc lent.
6. Talla les ales de rajada a tires.
7. Salpebra-les al gust.
PER A LA COCCIÓ FINAL
1. Tira la rajada al’olla de les creïlles 5 minuts abans que estiguen cuites.
2. Continua cuinant-ho 5 minuts més i... a punt!
SI VOLS FER TU EL CALDO...
1. Tira en una olla uns ossos de rap, tomaca, api, carlota, uns caps de gambes i una branqueta de julivert.
2. Cobrix tots els ingredients amb aigua i cuina-ho durant 20 minuts.
3. Tapa-ho i deixa-ho infusionar fins que es refrede.