All i pebre de rajada

Ingredients per a 4 persones:

  2 ales de rajada

  30 g d’ametles

  1 tros de pa dur

  3 alls grans

  1 kg de creïlles

  Pebre roig dolç

  Sal

  Oli d’oliva verge extra

  1 bric de caldo de peix


Pescados

Compartix

ELABORACIÓ


PER A LA PICADA

1. Talla el pa en 8llesques.

2. Frig-lo amb els alls iles ametles.

3. Pica-ho tot en un morter o en una picadora.

 

PER A LES CREÏLLES, ELCALDO I LA RAJADA

1. Pela les creïlles i talla-les amb un esclafit.

2. Frig-les en una olla, sala-les al gust i tira-hi la picada.

3. Afig-li el pebre roig dolç i ofega-ho fins que els ingredients estiguen ben integrats.

4. Tira-hi el caldo de peix.

5. Cuina-ho a foc lent.

6. Talla les ales de rajada a tires. 

7. Salpebra-les al gust.

 

PER A LA COCCIÓ FINAL

1. Tira la rajada al’olla de les creïlles 5 minuts abans que estiguen cuites.

2. Continua cuinant-ho 5 minuts més i... a punt!

  

SI VOLS FER TU EL CALDO...

1. Tira en una olla uns ossos de rap, tomaca, api, carlota, uns caps de gambes i una branqueta de julivert.

2. Cobrix tots els ingredients amb aigua i cuina-ho durant 20 minuts.

3. Tapa-ho i deixa-ho infusionar fins que es refrede.