Rellom de porc amb fines herbes
Ingredients per a 4 persones:
• 1 rellom de porc
• 100 ml de caldo de pollastre
• 150 ml de mistela blanca
• 1 ceba tendra
• 2 alls
• 1/5 kg de creïlles de guarnició
• 1/2 cullerada de maizena
• Pebre negre
• Sal
• Oli d’oliva verge extra
• Herbes provençals
• Panses (opcional)
• Orellanes (opcional)
Carnes
Compartix
ELABORACIÓ
PER AL FILET
1. Talla els extrems del rellom i la resta, a medallons.
2. Salpebra’ls.
3. Segella els medallons en una paella amb l’oli d’oliva ben calent.
PER A LA SALSA
1. Frig la ceba i l’all (tallats abans a daus) en el mateix oli fins a estovar-los.
2. Afig la mistela i cuina-ho fins que s’evapore l’alcohol.
3. Dissol la maizena en el caldo de pollastre.
4. Aboca el caldo amb la maizena a la paella i sala-ho al gust.
5. Deixa-ho coure fins que s’espessisca.
6. Una vegada cuit, tritura la salsa fins a aconseguir una textura lleugera.
PER A LA GUARNICIÓ
1. Bull les creïlles.
2. Talla les creïlles cuites a mitats.
3. Salpebra-les i afig-los herbes provençals, pebre roig dolç i oli d’oliva.
4. Salta-les en una paella.
Pots comprar tots els ingredients d'aquesta recepta, ací