Llibrets de vedella amb cava

Ingredients per a 4 persones:

  4 filets fins de vedella (de greixet o culata)

  4 tallades de pernil serrà d’engreix

  4 fulles d’alfàbega fresca

  1 cullerada de mantega

  Farina suficient per a enfarinar la carn

  3 cullerades d’oli d’oliva verge extra

  2 alls

  100 ml de cava

  Pebre negre

  Sal

Carnes

Compartix

ELABORACIÓ


PER AL MUNTATGE

1. Salpebra els filets de vedella al gust.

2. Agafa un filet de carn, posa al damunt una fulla d’alfàbega fresca i després un tallada de pernil.

3. Plega’ls i tanca’ls.

4. Passa els llibrets per farina.

5. Daura’ls en una paella pels dos costats.

 

PER A LA SALSA I LA COCCIÓ FINAL

1. En el mateix oli on has daurat la carn, tira un poc de mantega i dos alls (sense pelar) i remena-ho per a perfumar la salsa.

2. Afig-li el cava i cuina-ho fins que s’evapore l’alcohol.

3. Introduïx els llibrets en la paella, tira’ls salsa per damunt i sala’ls al gust. 

4. Quan estiguen ben impregnats, passa’ls al plat.

 

PER A ACOMPANYAR

Torra el pernil al forn fins que estiga cruixent i col·loca’l sobre els llibrets.