Llibrets de vedella amb cava
Ingredients per a 4 persones:
• 4 filets fins de vedella (de greixet o culata)
• 4 tallades de pernil serrà d’engreix
• 4 fulles d’alfàbega fresca
• 1 cullerada de mantega
• Farina suficient per a enfarinar la carn
• 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
• 2 alls
• 100 ml de cava
• Pebre negre
• Sal
Carnes
Compartix
ELABORACIÓ
PER AL MUNTATGE
1. Salpebra els filets de vedella al gust.
2. Agafa un filet de carn, posa al damunt una fulla d’alfàbega fresca i després un tallada de pernil.
3. Plega’ls i tanca’ls.
4. Passa els llibrets per farina.
5. Daura’ls en una paella pels dos costats.
PER A LA SALSA I LA COCCIÓ FINAL
1. En el mateix oli on has daurat la carn, tira un poc de mantega i dos alls (sense pelar) i remena-ho per a perfumar la salsa.
2. Afig-li el cava i cuina-ho fins que s’evapore l’alcohol.
3. Introduïx els llibrets en la paella, tira’ls salsa per damunt i sala’ls al gust.
4. Quan estiguen ben impregnats, passa’ls al plat.
PER A ACOMPANYAR
Torra el pernil al forn fins que estiga cruixent i col·loca’l sobre els llibrets.