APERITIUS

  5 RECEPTES D'APERITIUS 


Entrantes y aperitivos

Compartix


Carpaccio de xampinyó amb bloc de fetge 

Ingredients:

1 safata de xampinyons,1 bloc de fetge Martiko, Vinagre de Mòdena, Sal en escates, Torrades

 

Elaboració

  • Talla els xampinyons en làmines fines i distribuïx-los en una font plana. Pots ajudar-te d’una mandolina perquè queden ben fins.
  • Trosseja el fetge i repartix-lo sobre els xampinyons.
  • Afig-li unes gotes de vinagre de Mòdena i unes escates de sal.
  • Servix el carpaccio sobre les torrades.

ConsellSi talles els xampinyons amb antelació, posa’ls en la nevera amb aigua i unes gotes de suc de llima perquè no s’oxiden.

 

 


Minitorrades de nabius amb paté superior i peres amb brandi 


Ingredients:  

Peres, Mantega, Brandi, Torrades de nabius

 

Elaboració

  • Lleva el cor de les peres i lamina-les.
  • Salta-les amb un poc de mantega i crema-les amb el brandi.
  • Cou-les en el forn 15 minuts a 170 ºC.  
  • Servix el paté sobre la torrada i cobrix-la amb les peres.



Torrada d’espàrrecs amb escarola i encenalls de foie 

Ingredients: 

1 llanda d’espàrrecs blancs grossos, Fulles d’escarola, Foie, bloc d’ànec o paté, Torrades, Sal en escates, Pebre de molinet


Elaboració

  • Refresca l’escarola en aigua amb gel perquè mantinga la textura cruixent.
  • Trosseja els espàrrecs i col·loca’ls amb l’escarola sobre la torrada.
  • Afig-li uns encenalls de foie, sal en escates i pebre.

Consell: Pots fer els encenalls amb l’ajuda d’un pelador quan el foie estiga molt fred.

  


Minisuflé de foie

Ingredients 

20 g de farina, 20 g de mantega, 90 ml de llet, 65 g de paté superior d’ànec, 1 ou gran, Un pessic d’anou moscada, Sal i pebre


Elaboració

  • Fon la mantega, incorpora-la a la farina, remena-ho bé i ves afegint-li la llet tèbia amb l’ajuda d’unes varetes per a evitar que es formen grums.
  • Condimenta-ho, afig-li el paté i el rovell de l’ou i mescla-ho bé.
  • Munta la clara a punt de neu ferma i incorpora-la a la mescla anterior, fent moviments envolupants per a no trencar la consistència.
  • Greixa els motles amb un pessic de mantega, aboca’ls la mescla i posa’ls en el forn 15 minuts a 190 ºC.
  • Apaga el forn i deixa’l amb la porta oberta.
  • Deixa que el suflé repose uns minuts abans de servir-lo.

 


Torrada de formatge de cabra amb melmelada de tomaca

Ingredients: 

Formatge de cabra, Melmelada de tomaca o de pimentons

Torrades, Herbes aromàtiques


Elaboració

  • Unta una torrada amb formatge de cabra.
  • Posa un culleradeta de melmelada sobre el formatge.

Consell: Pots mesclar el formatge de cabra amb herbes aromàtiques molt picades, com ara timó i romer, per a donar-li un toc de muntanya.