APERITIUS
5 RECEPTES D'APERITIUS
Entrantes y aperitivos
Compartix
Carpaccio de xampinyó amb bloc de fetge
Ingredients:
1 safata de xampinyons,1 bloc de fetge Martiko, Vinagre de Mòdena, Sal en escates, Torrades
Elaboració
- Talla els xampinyons en làmines fines i distribuïx-los en una font plana. Pots ajudar-te d’una mandolina perquè queden ben fins.
- Trosseja el fetge i repartix-lo sobre els xampinyons.
- Afig-li unes gotes de vinagre de Mòdena i unes escates de sal.
- Servix el carpaccio sobre les torrades.
Consell: Si talles els xampinyons amb antelació, posa’ls en la nevera amb aigua i unes gotes de suc de llima perquè no s’oxiden.
Minitorrades de nabius amb paté superior i peres amb brandi
Ingredients:
Peres, Mantega, Brandi, Torrades de nabius
Elaboració
- Lleva el cor de les peres i lamina-les.
- Salta-les amb un poc de mantega i crema-les amb el brandi.
- Cou-les en el forn 15 minuts a 170 ºC.
- Servix el paté sobre la torrada i cobrix-la amb les peres.
Torrada d’espàrrecs amb escarola i encenalls de foie
Ingredients:
1 llanda d’espàrrecs blancs grossos, Fulles d’escarola, Foie, bloc d’ànec o paté, Torrades, Sal en escates, Pebre de molinet
Elaboració
- Refresca l’escarola en aigua amb gel perquè mantinga la textura cruixent.
- Trosseja els espàrrecs i col·loca’ls amb l’escarola sobre la torrada.
- Afig-li uns encenalls de foie, sal en escates i pebre.
Consell: Pots fer els encenalls amb l’ajuda d’un pelador quan el foie estiga molt fred.
Minisuflé de foie
Ingredients
20 g de farina, 20 g de mantega, 90 ml de llet, 65 g de paté superior d’ànec, 1 ou gran, Un pessic d’anou moscada, Sal i pebre
Elaboració
- Fon la mantega, incorpora-la a la farina, remena-ho bé i ves afegint-li la llet tèbia amb l’ajuda d’unes varetes per a evitar que es formen grums.
- Condimenta-ho, afig-li el paté i el rovell de l’ou i mescla-ho bé.
- Munta la clara a punt de neu ferma i incorpora-la a la mescla anterior, fent moviments envolupants per a no trencar la consistència.
- Greixa els motles amb un pessic de mantega, aboca’ls la mescla i posa’ls en el forn 15 minuts a 190 ºC.
- Apaga el forn i deixa’l amb la porta oberta.
- Deixa que el suflé repose uns minuts abans de servir-lo.
Torrada de formatge de cabra amb melmelada de tomaca
Ingredients:
Formatge de cabra, Melmelada de tomaca o de pimentons
Torrades, Herbes aromàtiques
Elaboració
- Unta una torrada amb formatge de cabra.
- Posa un culleradeta de melmelada sobre el formatge.
Consell: Pots mesclar el formatge de cabra amb herbes aromàtiques molt picades, com ara timó i romer, per a donar-li un toc de muntanya.