7 fruites seques que no poden faltar en la teua dieta

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) inclou la fruita seca entre els aliments necessaris per a seguir una dieta saludable. Entre els beneficis que té, destaca que és un aliment bo per al cor i que, amb una dieta equilibrada, ajuda a reduir els nivells de colesterol.

a examen

Compartix


La fruita seca forma part de la dieta mediterrània. És rica en antioxidants, minerals, fibra, vitamines i proteïnes d’origen vegetal, els anomenats greixos bons, o saludables, necessaris per al nostre organisme. Així mateix, també és reconeguda per l’aportació calòrica, per la qual cosa la Fundació Espanyola del Cor afirma que la quantitat adequada és de 50 grams diaris.

Afegir un grapat de fruita seca a la dieta diària o com un ingredient més en els nostres plats, salses, ensalades, esmorzars o rebosteria ens aportarà grans dosis de nutrients. Hi ha nombroses raons per a menjar fruites seques.

LES FRUITES SEQUES MÉS SALUDABLES

  • Ametles

 Són originàries de la Xina i és un dels aliments més populars de la nostra dieta, fonamental en la rebosteria més tradicional. Són especialment riques en calci. Es poden consumir fresques, torrades o fregides i també es poden beure, amb la coneguda llet d’ametles.

  • Anacards

Esta fruita seca originària del Brasil és rica en vitamines del grup B i en magnesi. És perfecta per a ajudar a augmentar les defenses durant els mesos més freds de l’any i s’aconsella per a xiquets actius i esportistes.

  • Avellanes

Provenen d’un arbre que pot arribar a fer més de 7 metres d’alçària i que creix a Europa i a Àsia. Es tracta d’una fruita seca rica en magnesi i en ferro. Es pot consumir crua o torrada i és perfecta per a espessir i per a donar més sabor a les salses.

  • Pipes de gira-sol

És una de les fruites seques més conegudes i consumides al nostre país. Són riques en vitamina E i minerals, i és un dels aliments més cardiosaludables. Les podem trobar pelades o amb corfa, en aigua-sal, torrades o amb sal.

  • Pistatxos

Esta fruita seca de color verd originària de Turquia és de les més saboroses i proteíniques. Al costat de les anous, és una de les fruites seques que aporten més quantitat de fibra i energia. Estudis recents demostren que, a més, contribuïxen i ajuden a reduir l’estrés.

  • Anous

És una de les fruites seques amb més riquesa nutritiva i destaca per ser una font de vitamines del grup B i omega 3. Segons el nutricionista Halvorsen, les anous són el segon aliment d’origen vegetal més ric en antioxidants i un dels millors per al benestar del cor. Les anous tenen nombroses propietats.

  • Castanyes

Esta fruita seca d’origen celta es caracteritza per l’alt contingut en hidrats de carboni complexos, que disminuïxen la sensació de fam durant més temps. Es pot prendre crua o torrada i és típic consumir-ne els mesos d’hivern i durant Nadal.

SABIES QUE...

El cacauet en realitat no és una fruita seca. Es tracta d’un llegum parent dels pèsols i dels fesols però que, per les seues característiques nutricionals, està considerat com una fruita seca. És ric en proteïnes, vitamina B3 i àcid fòlic i, a més, afavorix la concentració.