5 aliments detox per al cos

Els excessos poden jugar-nos males passades en determinades ocasions. Descobrix estos aliments detox, o depuratius, per al cos i afig-los a la teua dieta diària.

a examen

Compartix


Les trobades amb amics són moments de diversió, desconnexió, alegria… Però també solem passar-nos-en en el menjar i ingerim aliments pesats i baixos en nutrients. En este cas, el nostre estómac és el més afectat després d’estes reunions. A qui no li costa començar la setmana després d’haver passat el cap de setmana menjant?

Que no córrega el pànic, perquè això no significa que hàgem de deixar de passar els diumenges amb la família o els amics o dur una ensalada darrere. Podem recórrer als aliments detox per a alleujar i depurar els efectes dels excessos de greixos i sucres.

Però què significa el terme detox? El diccionari Oxford el definix com el “procés en el qual algú s’absté de prendre substàncies tòxiques o poc saludables o les elimina del cos”. Tot i que pareix un concepte molt modern, la depuració del cos és una pràctica que s’ha utilitzat des de temps immemorables i ha demostrat els seus grans beneficis.

Este tipus d’aliments solen prendre’s en forma de liquats, però també podem afegir-los als nostres plats sense necessitat de passar-los per la batedora. Es tracta de fruites i verdures que netegen l’organisme i eliminen toxines, cosa que incrementa l’absorció de vitamines i substàncies antioxidants en el cos.Quan he de menjar aliments detox?

Hauríem d’incloure’ls sempre en la dieta incorporant este tipus d’aliments als menjars.

Passaran a ser el teu millor aliat no només perquè ajuden a netejar els òrgans i alcalinitzen la sang, sinó també perquè les seues propietats són infinites, ja que:

  • Ajuden a regular el trànsit intestinal
  • Hidraten la pell
  • Eliminen la retenció de líquids
  • Milloren l’aportació nutricional
  • Augmenten el nostre benestar


   

 
5 aliments detox per a incloure en la dieta

  • Gingebre. Intervé en els processos de digestió fent-los més lleugers, disminuïx el colesterol roín i prevé refredats, i a més és molt més versàtil del que pensem. Podem incloure’n en els sucs, utilitzar-lo com a condiment en carns i peixos o fer te de gingebre.
  • Gerds. Són rics en fibra, antioxidants i minerals. A més, afavorixen la desintoxicació del fetge i són molt baixos en calories.
  • Porro. Les cremes de porro són una opció perfecta per als sopars. L’efecte diürètic d’esta verdura ajudarà el nostre cos a eliminar totes les toxines que no necessita i millorarà el funcionament dels renyons. És aconsellable no tallar-ne la part més verda, ja que és la més rica en vitamina C.
  • Llima i llima dolça. Les dos fruites són grans fonts de vitamina C i ens ajudaran a reduir el colesterol roín. Prendre’n el suc cada matí en dejú reduirà l’àcid úric de l’organisme.
  • Bròcoli. Es tracta d’un dels aliments amb més propietats antioxidants. No sols és ric en vitamines C i E, sinó que també és una gran font de betacarotens. Un truc? Per a aprofitar-ne al màxim els beneficis, hem de deixar-lo al dente en la cocció i que quede un poc cruixent.