Aperitius salats, llestos a qualsevol hora

Per a sopars entre amics, per a vore el futbol, per a picar… Elsaperitius salats, també coneguts com snacks, són un producte molt consumit enreunions familiars, encara que també agraden molt per a picar entre hores,perquè calmen momentàniament la sensació de fam.

a examen

Compartix

Els podem trobar fregits, cuits al forn, amb diferents sabors i aromes. Totes estes característiques els convertixen en un producte molt temptador per a molts, fins al punt de no poder resistir-se a menjar-ne quan els veuen.

 L’alt contingut d’hidrats de carboni convertix estos snacks en productes molt energètics, i aquells que incorporen farina o fècula de creïlla en comptes de rodanxes de creïlla destaquen per la seua aportació calòrica més baixa.

AMB OLI D'OLIVA

Són els aperitius “premium”, ja que s’elaboren amb l’oli més preuat per la societat huidia, pels seus múltiples beneficis per a la salut. Oferixen un sabor i unaaroma molt potents i característics i normalment es presenten en forma de creïlles fregides. Com quesón fregides en oli d’oliva, els greixos que oferixen són “bons”; és a dir, són molt beneficiosos per a la salut per la seua composició d’àcids grassos i antioxidants naturals.

SENSE SAL AFEGIDA

Els productes sense sal són un gran aliat dels hipertensos, ja que oferixen el mateix sabor que els tradicionals, amb una quantitat molt reduïda de sal. Normalment s’elaboren amb oli de gira-sol.

LLEUGERS

Es tracta d’aperitius en els quals la quantitat de quilocalories percada 100 grams s’ha reduït significativament respecte del producte tradicional.Esta reducció es pot aconseguir minimitzant el greix del producte final,introduint fibra en la recepta o amb canvis més significatius, com ara substituirla creïlla per farina de creïlla. Solen presentar-se amb un 30% menys de greixos,almenys,  que el producte tradicional.

AL PUNT DE SAL

Per als qui no poden viure sense la sal, este és el seu producte estrella. Aporta un toc extra de sal a l’aperitiu, però sense passar-se’n.  La legislació establix que estos productes poden tindre fins a un màxim d’un 5% de sal sobre substància seca

DE SABORS

Camperoles, formatge i ceba, pernil… Es tracta de la versió aromatitzada de les creïlles fregides, encara que cada volta ho trobem més en altres tipus de snacks com ara nachos o bastonets. Elaborats normalment a base de creïlles o derivats, s’hi afigen aromes queaporten est toc especial que a molts encanta.

APERITIUS DE DACSA

Es tracta d’aperitius, normalment fregits, que tenen com a ingredient principal la farina de dacsa. Per la seua elaboració a base de greix vegetal, el seu contingut en greixos saturats és més elevat que la resta d’aperitius. Per la seua banda, el seu contingut en sal no sol superar el 2,5%. Els més coneguts són els cons, els nachos, els fritos o les anelles.

 La diferència respecte dels aperitius dels tipus roses de dacsa o cuquets, que també estan elaborats amb farina de dacsa, és el tipus de preparació, ja que estos últims es preparen amb oli de gira-sol i es cuinen al forn, fet que reduïx el contingut de greixos saturats.