Avantatges de menjar lent 

Els avantatges de menjar lent són nombrosos: des d’una digestió més bona fins a la baixada de pes. Descobrix trucs per a menjar més a poc a poc.

SALUT I BELLESA

Compartix

Per a garantir-nos una bona salut física i emocional, cal tindre un estil i uns hàbits de vida saludables. Tant és així que el que per a molts va començar com una moda s’ha convertit en el seu estil de vida. I és que està comprovat de sobra que les persones que es cuiden i seguixen una alimentació equilibrada tenen menys risc de patir malalties.
Dins dels hàbits de vida saludables no només ens referim a fer esport: també hem de cuidar el que mengem i com ho mengem.

Quin és el temps ideal per a menjar?

Menjar lentament implica fer les menjades principals en un mínim de 20 minuts. Este és el temps que necessita el nostre “termòmetre de la gana” per a calcular la sacietat a partir de 4 senyals:

  • El senyal que va des de l’estómac distés, a partir del nervi vague, fins a l’hipotàlem.
  • L’absorció de glucosa, greixos i aminoàcids en el corrent sanguini.
  • Les hormones alliberades per l’intestí prim i el pàncrees: colecistoquinina, insulina i glucagó.
  • Les cèl·lules grasses: leptina i altres substàncies, responsables d’apagar el “termòmetre de la gana”.


Què passa si mengem lent?

1. Més sacietat. Si masteguem lentament afavorim la salivació i trossegem molt més el menjar en la boca: estos dos factors fan que ens puguem sentir més saciats. A més, quan mengem, el nostre cos segrega una sèrie d’hormones que ens indiquen quan estem saciats; si mengem ràpid, estes hormones no arribaran a aparéixer i per això tindrem la sensació de no estar saciats.


2. Més bona digestió. Menjar lentament millora la digestió, perquè quan el menjar arriba a l’estómac en trossos més xicotets facilitem este procés


3. Ajuda a no engreixar-nos. Menjar lentament ens ajuda a regular el pes, ja que, si estem més saciats, no mengem entre hores. A més, com que millorem el procés de digestió, evitem la retenció de líquids i els problemes de restrenyiment. Mastegar adequadament i menjar a poc a poc també contribuïx a regular els nivells de glucosa en el nostre organisme.


4. Millora la salut en general. Si mengem de pressa introduïm molts gasos en l’organisme; en canvi, si masteguem lentament, evitem absorbir este tipus de gasos i tindre males digestions.