5 idees de berenar saludable per a xiquets

Una bona alimentació és essencial per al desenvolupament d’un xiquet. Et donem unes idees de berenars saludables i fàcils de preparar. Pren nota!

a examen

Compartix


Encara que enguany la tornada a l’escola arriba envoltada de molts dubtes, el que no canviarà és la necessitat que els xiquets duguen una alimentació sana i equilibrada. Potser el berenar és una de les menjades del dia més complicades de gestionar si volem que els xiquets mengen sa. Les famílies solen planificar els dinars i els sopars, però no tant els berenars dels xiquets, que solen ser més proclius al consum de menjar deixalla, una de les causes de les alarmants xifres d’obesitat infantil que es donen en molts països. En este sentit, Espanya se situa per damunt d’altres països veïns en este problema.

Segons l’OMS, els berenars representen al voltant d’un 15 per cent de les necessitats nutricionals dels xiquets. És important aprofitar el berenar per a introduir el xiquet en els aliments saludables i apetibles, evitant en la mesura possible la brioixeria industrial. Un berenar saludable ha de ser nutritiu, natural i variat. Els nutricionistes recomanen que en este horari no falte una xicoteta ració de fruita, cereals i lactis.

T’oferim cinc idees de berenars saludables i fàcils de preparar a casa per a ajudar-te a aconseguir-ho.


Berenars fàcils per a xiquets

• Macedònia de fruites variades

La macedònia de fruites és una forma diferent i més divertida d’introduir els xiquets en el consum de fruites. A més, admet qualsevol tipus de fruita: pomes, plàtans, meló d’Alger o de tot l’any o maduixes, però també altres de més exòtiques com la papaia o el mango. Si li afiges una taronja espremuda, als xiquets els encantarà.

Frutos secos al natural
Anous, pistatxos, anacards, ametles o avellanes. Les fruites seques són aliments carregats de nutrients saludables, i també una font d’energia important. Tenen moltes vitamines i minerals i els seus greixos són saludables. Això sí, han de ser naturals, sense torrar ni salar. Alerta amb els més menuts: fins que no puguen mastegar i engolir bé, mai els n’hem de donar.


Els nutricionistes recomanen que en este horari no falte una xicoteta ració de fruita, cereals i lactis.


• Iogurt amb fruites o batut amb fruites

Tria iogurt grec, ja que té el doble de proteïnes que el tradicional i també conté més calci. Tin en compte els gustos del xiquet i tria les seues fruites preferides. També hi pots afegir una culleradeta de llavors o de fruita seca per a fer el berenar més complet. Una altra opció saludable és un batut de fruites, que es pot elaborar amb llet de vaca però també amb beguda d’avena o de soja. Afig-li un pessic de canyella o d’anou moscada per a donar-li un toc diferent.


• Gelats casolans de fruita

Una bona opció per al bon temps i que encanta als xiquets són els gelats casolans de fruita natural. Es poden fer esprement la mateixa fruita i congelant-la, o fins i tot congelant qualsevol suc sempre que siga 100% de fruita fresca. Es fica en els motles o en uns gotets de paper menuts en els quals posarem un palet i en unes hores tindrem uns polos deliciosos i saludables.
 

• Hummus

L’hummus és un berenar ideal per a afegir llegums a la dieta dels nostres fills. Podem preparar la recepta clàssica de cigrons, però també en podem fer de llentilles, pimentó, carxofa o remolatxa. Perquè siga un berenar saludable, acompanya’l d’uns bastonets de carlota o d’un pa integral tan natural com siga possible.