La bresquilla i els seus beneficis
De pell vellutada, polpa carnosa, amb un color i un aroma intensos i una dolçor equilibrada amb els àcids, la bresquilla és una fruita imprescindible els mesos d’estiu.
els frescos
Compartix
La bresquilla és originària de la Xina, on és símbol de fecunditat, i pertany a la família de les rosàcies, de la qual també formen part altres fruites d’estiu com la pruna, la pavia o l’albercoc. Esta fruita es caracteritza perquè té una llavor única que es troba enmig envoltada d’una clofolla dura: el pinyol.
La seua temporada de recol·lecció va des de maig fins a setembre, per bé que n’hi ha varietats més primerenques que comencen a collir-se a l’abril i altres de més tardanes que assolixen el millor moment de consum a l’octubre.
Propietats i beneficis de la bresquilla
- Diürètica: conté un 88% d’aigua.
- Saciadora: font natural de fibra.
- Baixa en calories.
- Molt fàcil de consumir fresca (amb pell o sense), s’usa com a postres o bé com a ingredient per a ensalades, broquetes o sucs. A més, admet altres preparacions: en confitura, seca en orellanes o bé en almívar.
- Per a conservar-la més temps, es recomana guardar-la en la part menys freda de la nevera, separada de la resta de fruites.
Aportació nutricional (per cada 100 grams)
Energia total: 46,3 Kcal
Greix: 0,36 g
Dels quals, saturats: 0,01 g
Hidrats de carboni: 9,8 g
Dels quals, sucres: 7,6 g
Fibra alimentària: 1 g
Proteïnes: 0,69 g
Sal: 3,55 mg
Varietats: es pot classificar en tres grups
Roges de polpa groga
La bresquilla roja es recol·lecta al començament de temporada i té un sabor més àcid.
Roges de polpa blanca
La bresquilla de polpa blanca té un gust dolç sense a penes acidesa. Es caracteritza pel contrast d’una pell suau de color rogenc amb una polpa blanca suculenta. És coneguda perquè té un sabor suau i delicat, i inclús és més dolça que la bresquilla groga.
Grogues de polpa groga
La groga és la més tardana i es reconeix fàcilment, a més del color que té, perquè té un gust amb un toc més dolcenc.