Brigadeiro: què és i com es prepara? 

Descobrix què és el brigadeiro i com es prepara, unes postres típiques brasileres que sorprendran tots els teus convidats. Tasta un dolç diferent amb nosaltres.

hui mengem

Compartix


Què és el brigadeiro? Este és el nom curiós que rep un dolç brasiler tan deliciós com fàcil de preparar. També conegut com negrinho, este dolç, similar en aspecte a les trufes de xocolate, és molt popular al Brasil, on és tota una temptació per als més menuts de la casa. Encara que el brigadeiro és generalment desconegut a Espanya, quan sàpies com es prepara, voràs com és de fàcil incloure’l en diferents celebracions com els aniversaris infantils.

La llet condensada, el cacau en pols i els fideus de xocolate són bàsics per a fer brigadeiro, ja que en són els ingredients principals. Com a dada curiosa, conten les històries que el nom de brigadeiro ve d’un general de brigada de les Forces Aèries brasileres, Eduardo Gomes, que es va fer famós per frenar una revolta comunista a Rio de Janeiro.

Per a preparar un brigadeiro ben bo en casa, et duem la recepta següent, apunta!Brigadeiro: quins ingredients necessitem?

Per a fer brigadeiro, necessitem estos ingredients:

  • 370 g de llet condensada
  • 30 g de cacau en pols
  • 55 g de mantega
  • 150 g de fideus de xocolate

Recepta del brigadeiro

El primer que farem per a preparar el nostre brigadeiro és posar tots els ingredients, excepte els fideus de xocolate, en un casset. Calfarem la mescla i la courem sense parar de remenar amb una espàtula perquè no s’apegue durant uns 10 minuts.

La recepta del brigadeiro per a farciment continua així: després d’abocar la mescla en una safata xicoteta o un motle (que haurem untat prèviament amb mantega), la taparem amb paper transparent i la deixarem refredar en la nevera tota la nit o, si tenim pressa, podrem deixar-la 3 hores en el congelador.Quan la massa estiga sòlida, en farem unes boletes d’uns 15-20 grams i les arrebossarem amb fideus de xocolate. Truc: podem banyar-nos les mans amb aigua o untar-nos-les amb un poc de mantega perquè la pasta no se’ns apegue. Finalment, perquè es facen durs, deixarem els brigadeiros en la nevera fins a l’hora de consumir-los.

Encara que pot semblar una simple peça de xocolate, el brigadeiro (com has vist) és un dolç molt singular amb una textura suau i cremosa que contrasta amb un exterior cruixent, i que admet variacions com el coco ratllat, les perles de xocolate, la fruita seca picada o el cacau en pols. Tot un encert per a la teua pròxima festa, paraula!